آخرین وضعیت مرتضی مرادپور در ندامتگاه کرج
18-نوامبر-2016
گروه خبری: اقلیت های قومی -
سایت نفس در قفس: مرتضی مرادپور، زندانی سیاسی که در بیستوپنجمین رو زاعتصاب غذا به سر میبرد، درسلول انفرادی ندامتگاه کرج نگهداری شده و از «ناراحتی قلبی» رنج می برد.
به گزارش اویان نیوز، مرتضی مرادپور طی مکالمه تلفنی که از سوی دادیار ناظر زندان تبریز فراهم شده بود به مادرش اظهار داشته چند روزی است از «ناراحتی قلبی» رنج می برد.
وی از روز ۴آبان۹۵ در اعتراض به «عدم اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی در پرونده خود و ممانعت از آزادیش» در اعتصاب غذا بسر می برد.
مرتضی مرادپور در تماس تلفنی به مادرش گفته «امکان استحمام و دسترسی آسان به آب نوشیدنی و عدم استفاده قند و نمک» محروم است.
به گفته وی «سربازان وظیفه از ترس تنبیه مسئولان زندان حتی از رساندن آب کافی امتناع می کنند.»
با وجود گذشت ۲۵ روز از آغاز اعتصاب غذای این فعال ترک، خانواده وی می گویند: «تا به حال هیچ اقدامی در جهت رسیدگی به درخواست قانونی او از طرف مسئولان قضایی نشده است.»
آقای مرادپور به همراه رسول رضوی و پس از اعلام اعتصاب غذا بدون حکم قضایی از زندان مرکزی تبریز به ندامتگاه کرج تبعید شده بود.
مرتضی مرادپورهمچنین روز سهشنبه ۱۱آبان۹۵ در بند ۱۲ محکومین زندان مرکزی تبریز پس از اعتراض به عملکرد مسئولان بند، مورد ضرب و شتم ماموران انتظامات قرار گرفته و برای مدتی دچار بیهوشی شد.
وی در زمان ضرب و شتم نیز در اعتصاب غذا به سر می برده است.
سازمان عفو بینالملل با صدور بیانیهای در خصوص مرتضی مرادپور و رسول رضوی به همراه ۶ زندانی سیاسی دیگر که در اعتراض به زندانی بودنشان دست به اعتصاب غذا زدهاند، تاکید کرد: «سلامت این زندانیان با سرعت رو به وخامت میرود.»
این سازمان با ارائه جزئیات پرونده و وضعیت این هشت زندانی، از کلیه فعالان خواست با پیوستن به آنان، خواهان آزادی فوری و بدون قیدوشرط زندانیان شوند.
این فراخوان از فعالان میخواهد با نوشتن نامه از طریق ایمیل، فکس، پیام توئیتر و پست خطاب به مقامات ایران شامل آیتالله خامنهای و حسن روحانی، از طریق ارسال به سفارتهای ایران یا نماینده دائم ایران در سازمان ملل، خواستار آزادی بدون قیدوشرط و فوری هشت زندانی در اعتصاب غذا شوند.
مرتضی مرادپور در سال ۱۳۸۸ در دادگاه انقلاب تبریز به اتهام اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم بر علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
وی به همراه برادر خود فردین مرادپور و چندین نفر دیگر از فعالان آذربایجانی در جریان راهپیمایی خانوادگی ۱خرداد۸۸ در پارک ائل گولی تبریز و پس از طرح شعارهایی در رابطه با حقوق زبانی و ملی آذربایجانی ها بازداشت و پس از نزدیک به شش ماه بازداشت به قید وثیقه آزاد شد.