ادامه خبرهای ضد و نقیض درباره مرگ فرشید هکی
25-اکتبر-2018
گروه خبری: آزادی بیان -
سایت نفس در قفس: در ادامه خبرهای ضد و نقیض درباره مرگ فرشید هکی و دو روز پس از آن که رئیس پلیس تهران تهدید کرد با افرادی که درباره این پرونده «اقدام به تشویش اذهان عمومی» کنند برخورد خواهد شد، خبرگزاری میزان اطلاعیهای از همسر فرشید هکی درباره «پرهیز از جوسازی» منتشر کرد و گزارشهای متناقضی درباره وکیل خانواده هکی منتشر شد.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، روز پنجشنبه سوم آبان اطلاعیهای از ماریا تقیزاده طبرسی، همسر فرشید هکی، منتشر کرد که در آن «از دوستان و همه کسانی که دغدغه روشن شدن وضعیت این پرونده را دارند» خواسته شده است که «از جوسازی پرهیز کنند».
از سوی دیگر در حالی که یک روز پیشتر مصاحبههایی در رسانهها با محمد مقیمی به عنوان وکیل مدافع خانواده هکی منتشر شده بود، روز پنجشنبه خبرگزاری میزان با درج گفتوگویی با محمدعلی قدوسی، او را تنها وکیل همسر فرشید هکی خواند.
محمد مقیمی پیشتر در گفتوگو با ایرنا و رادیوفردا، گزارشها درباره «خودکشی» فرشید هکی را رد کرده بود؛ اما محمدعلی قدوسی به میزان گفته است «تاکنون جنایتی محرز نشده است».
در روزهای اخیر چند تن از دوستان فرشید هکی، از جمله عبدالرضا داوری، مشاور رسانهای در دولت محمود احمدینژاد، اعلام کردند که این حقوقدان، اقتصاددان و فعال محیط زیست «به طرز فجیعی به قتل رسیده و جسد وی به آتش کشیده شده است».
با این حال حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، «چاقو خوردن» جسد یافتشده را تکذیب کرد و به نقل از پزشکی قانونی، علت مرگ را «خودسوزی» دانست؛ پس از آن پزشکی قانونی اعلام کرد که در این باره هیچ اظهار نظری نکرده است.
پس از آن عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران، از «دستگیری دو مظنون» در ارتباط با این پرونده خبر داد و گفت: «منتظر نتیجه سمشناسی پزشکی قانونی هستیم».
دادستان تهران همچنین گفت که فرشید هکی «هیچ گونه فعالیت محیط زیستی نداشته … و به حرفه وکالت نیز مشغول نبوده است».
از فرشید هکی به عنوان دانشآموخته حقوق، نویسنده چند کتاب در زمینه حقوق بشر، عضو یک کمپین محیط زیستی در حمایت از زاگرس، و بنیانگذار مؤسسه «پیشتازان توسعه» در حمایت از کودکان کار یاد شده است.
آقای هکی همچنین در ماهنامه «بررسیهای اقتصادی»، نزدیک به محمود احمدینژاد رئیسجمهوری سابق ایران، مطلب مینوشت.
عبدالرضا داوری، صاحب امتیاز و مدیرمسئول این ماهنامه در نامهای به وزیر اطلاعات خواستار پیگیری «قتل» آقای هکی شده است.
با انتشار خبر پیدا شدن جسد فرشید هکی، کاربران شبکههای اجتماعی نیز واکنشهای پرشماری ابراز کردند و برخی از آنان، این پرونده را با موضوع قتل دگراندیشان و منتقدان، مشهور به قتلهای زنجیرهای، مقایسه کردهاند یا اشارههایی به بازداشت و تداوم فشار بر فعالان محیط زیست داشتهاند.