نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

اسماعیل عبدی معلم زندانی به شش سال حبس محکوم شد

22-فوریه-2016

گروه خبری: کارگران و اصناف -

سایت نفس در قفس: اسماعیل عبدی، دبیرکل زندانی کانون صنفی معلمان، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم صبح امروز به وکیل او، پیمان حاج محمود عطار، ابلاغ شده است.

به گزارش حقوق معلم و کارگر، این حکم اولیه در آستانه سال نو در حالی صادر می شود که عبدی از ششم تیرماه در بازداشت غیر قانونی به سر می برد.

دادگاه اسماعیل عبدی روز یازدهم بهمن ماه با حضور متهم و وکیل و نماینده دادستان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

آقای عبدی با اتهاماتی مانند “اجتماع و تبانی به قصد اخلال در نظم عمومی” و “تبلیغ علیه نظام”، موضوع مواد ۶۱۰ و ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی محاکمه شده و مصداق این اتهامات، فعالیت‌های صنفی او به عنوان دبیر کل کانون صنفی معلمان و سازماندهی و شرکت در تجمعات عنوان شده بود.

دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران آخرین بار ششم تیرماه ۱۳۹۴، زمانی که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودنش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعت ها بازجویی، بازداشت شد.

این فعال صنفی پیش از بازداشت نیز مرتبا احضار می شد. روز یکشنبه ۳۱ خرداد ماه، هنگامی که آقای عبدی قصد مسافرت به ارمنستان داشت، ضمن ضبط پاسپورت از خروج وی ممانعت به عمل آمد. در اردیبهشت ماه و همزمان با تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور، اسماعیل عبدی احضار شد و عدم اجرای حکم حبس تعلیقی وی منوط به استعفا شده بود، این استعفا مورد قبول هیئت مدیره کانون صنفی معلمان قرار نگرفت

او پس از بازداشت به انفرادی های بند دو-الف سپاه منتقل شد و بدون امکان ملاقات با خانواده و وکیل بازجویی شد و پبیست و پنجم مرداد ماه به بند هشت زندان اوین منتقل شد. بند هشت یکی از بدترین بندهای زندان اوین است که تعداد زیادی از زندانیان سیاسی-عقیدتی در بر خلاف اصل تفکیک جرائم در آن نگهداری می شوند.

مسئولین دادستانی اواخر تیر ماه با استناد به تبصره ماده ۴۸ قانون مجازات از پذیرش وکیل قانونی اسماعیل عبدیامتناع کردند و اعلام کردند که طبق قانون جدید باید وکیل خود را از وکلای مورد تأیید قوه قضائیه انتخاب کند.

پرونده این معلم زندانی پس از پایان بازجویی ها به شعبه دوم بازپرسی اوین ارجاع شد، بازپرس مربوطه بدون ارائه دلیل مشخصی از تبدیل قرار بازداشت به قرار وثیقه خودداری کرد و پرونده را برای رسیدگی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارسال کرد.

نهادهای بین المللی زیادی به بازداشت و زندانی شدن اسماعیل عبدی اعتراض کرده اند. سازمان جهانی آموزش،اتحادیه سراسری معلمان بریتانیا، اتحادیه استادان کالج ها و دانشگاههای بریتانیا و فدراسیون معلمان کاناداطی نامه بیانیه و گزارش هایی از این معلم زندانی حمایت کرده اند.

کانون صنفی معلمان نیز در بیانیه ای با اعتراض به فشارها و نقض حقوق معلم زندانی در مراحل بازداشت و زندانی شدن، خواستار تبدیل قرار بازداشت به وثیقه و آزادی او شد.

آقای عبدی پیشتر نیز بازداشت و به دلیل فعالیت های صنفی اش به حبس تعلیقی محکوم شده بود. او در تابستان ۸۸ با یکی از رسانه‌های خارجی، دربارهٔ وضعیت آموزش و پرورش و برخی فرهنگیان زندانی گفت‌و‌گو نمود که پس از آن بازداشت شد و مدت ۴۴ روز را در زندان اوین گذراند. پس از آزادی به قید وثیقه، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی در هشتم تیر ماه ۱۳۹۰ اسماعیل عبدی را به اتهام تبلیغ علیه نظام و ارتباط با دول متخاصم به ده سال حبس محکوم کرد که به مدت ۵ سال تعلیق شد، مصاحبه های این فعال صنفی با رسانه های خارجی مصداق این اتهامات عنوان شده بود.

اسماعیل عبدی برای این محکومیت درخواست اعاده دادرسی کرده ولی تاکنون پاسخی دریافت نکرده است.

برچسب ها:

زندانیان