نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

اعدام و حبس حکم متهمین به اسیدپاشی در زابل و تهران

22-ژوئن-2017

گروه خبری: اعدام -

سایت نفس در قفس: رئیس دادگستری زابل در شمال سیستان و بلوچستان گفت که حکم نهایی پرونده اسیدپاشی مردادماه سال گذشته زابل از سوی دیوان عالی کشور صادر و ۲ متهم اصلی یکی به اعدام و دیگری به حبس طولانی مدت محکوم شد و به زودی طی تشریفات قانونی اجرا می شود. همچنین یکی از عاملان اسیدپاشی به مدیر بیمارستان ضیاییان تهران با حکم دیوان عالی کشور به ۳ سال حبس محکوم شد اما متهم اصلی پرونده همچنان متواری است.

به گزارش خبرگزاری رکنا، عاملان اسیدپاشی در زابل به اعدام و حبس طولانی مدت محکوم شدند.

ابوالفضل نجفی رئیس دادگستری زابل در شمال سیستان و بلوچستان گفت: “حکم نهایی پرونده اسیدپاشی مردادماه سال گذشته زابل از سوی دیوان عالی کشور صادر و ۲ متهم اصلی یکی به اعدام و دیگری به حبس طولانی مدت محکوم شد و به زودی طی تشریفات قانونی اجرا می شود”.

رئیس کل دادگستری زابل افزود: “۱۰ ماه پیش برای نخستین بار اسیدپاشی در شهر زابل رخ داده بود که منجر به به قتل یک نفر شد”.

وی اظهار کرد: “پس از این حادثه با پیگیری های انجام شده طی پنج روز متهمان این پرونده شناسایی و دستگیر شدند به طوری که پس از تحقیقات مقدماتی با سرعت و دقت در کمترین زمان پرونده تکمیل و رای آن صادر شد”.

رئیس دادگستری زابل تصریح کرد: “۲ متهم اصلی این پرونده یکی به اعدام و دیگری به حبس طولانی مدت محکوم شدند که حکم صادره به زودی اجرا می شود”.

وی افزود: “موضوع این پرونده ناموسی و اخلاقی بوده است”.

نجفی تصریح کرد: “افرادی که مخل نظم و امنیت عمومی جامعه هستند دستگاه قضا به هیچ عنوان در مورد آنان کوتاهی نکرده و با شدیدترین نوع برخورد می کند”.

دکتر اسیدپاش فراری است!؛ برادرزاده او به ۳ سال زندان محکوم شد

به گزارش خبرگزاری رکنا نیز، یکی از عاملان اسیدپاشی به مدیر بیمارستان ضیاییان تهران با حکم دیوان عالی کشور به ۳ سال حبس محکوم شد اما متهم اصلی پرونده همچنان متواری است.

۸ آذر ۹۳، «دکتر سیامند انوری» مدیر بیمارستان ضیاییان تهران در محله ده ونک هدف حمله اسیدی دو راکب موتورسوار قرار گرفت و بشدت آسیب دید.

با انتقال مصدوم به بیمارستان فارابی، تحقیقات پلیسی دراین باره با دستور بازپرس شعبه پنجم دادسرای جنایی تهران در دستور کار اداره ۱۶ پلیس آگاهی قرار گرفت. از آنجا که دو راکب موتورسوار در زمان اسیدپاشی کلاه بر سر داشتند، قربانی صورت‌شان را ندیده بود. در حالی که تحقیقات پلیسی در شاخه‌های مختلف به بن‌بست رسیده بود کارآگاهان درجریان بررسی اظهارات دکتر انوری دریافتند که یکی ازجراحان عمومی بیمارستان از مدتی قبل با او اختلاف داشته است. به این ترتیب با توجه به ناپدید شدن این پزشک، پلیس با ردیابی‌های تخصصی موفق به شناسایی او شد و ۲۶ ساعت پس از اسیدپاشی این جراح کینه جو در پونک دستگیر شد.

متهم پرونده که با دیدن مأموران شوک زده شده بود در همان بازجویی‌های نخست به اسیدپاشی با همدستی برادرزاده‌اش اعتراف کرد و با اطلاعاتی که او در اختیار مأموران گذاشت محمدرضا- ۲۱ ساله- که دانشجوی ترم آخر مهندسی بود، نیز دستگیر شد. پزشک جراح به کارآگاهان گفت: «من و دکتر انوری مدتی قبل بر سر اختلافات شخصی و مالی مشکلاتی داشتیم. به همین دلیل برای اینکه از او انتقام بگیرم این نقشه را کشیدم و برای اجرای آن پسر برادرم را نیز با خودم همراه کردم. آن روز دکتر انوری تنها بود و ما با موتور در تعقیبش بودیم. وقتی خودرویش را پارک کرد و پیاده شد من که کلاه به سر داشتم ضربه‌ای به او زدم که مقاومت کرد و بعد هم از برادرزاده‌ام خواستم اسید را روی او بریزد و متواری شدیم.»

با تکمیل تحقیقات هر دو متهم بازداشت شدند اما آنها با اعتراض به قرار بازداشت خواستار بررسی موضوع در شعبه ۱۱۴۲ دادگاه کیفری ۲ استان تهران شدند.

با وارد اعلام شدن اعتراض متهمان، پرونده به شعبه پنجم دادسرای جنایی بازگشت و متهمان با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.

اما پزشک جراح پس از آزادی مشروط متواری شد ولی برادرزاده جوانش، چندی قبل در جلسه‌ای غیرعلنی در شعبه ۱۱۴۲ دادگاه کیفری تهران محاکمه شد و قضات پس از بررسی پرونده واظهارات متهم، او را به اتهام مشارکت در اسیدپاشی به ۳ سال حبس محکوم کردند.

این حکم در دیوان عالی کشور نیز تأیید شد. وضعیت دیگر متهم هنوز مشخص نیست.

زندانیان