حسین علیزاده: اگر انتقاد کنم جایم گوشه زندان است
22-دسامبر-2015
گروه خبری: آزادی بیان -
سایت نفس در قفس: حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده تار و سهتار ایرانی در یک نشست خبری گفت که مسئولان به راحتی به موسیقی توهین میکنند در حالی که اگر هنرمندی مانند او از مسئولان انتقاد کند، جایش گوشه زندان است.
به گزارش رادیو زمانه، حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده تار و سهتار ایرانی همراه با محمد معتمدی، خواننده و گروه همنوایان کنسرت تازهای در تالار وحدت اجرا میکند. در نشست خبری این کنسرت علیزاده از وابستگی خانه موسیقی به وزارت ارشاد اسلامی و لغو کنسرتها در ایران انتقاد کرد. او گفت که مسئولان به راحتی به موسیقی توهین میکنند در حالی که اگر هنرمندی مانند او از مسئولان انتقاد کند، جایش گوشه زندان است.
پیش از این کنسرت حسین علیزاده و علیرضا قربانی به دلیل نامعلومی لغو شده بود. حسین علیزاده آهنگساز برجسته ایرانی در این نشست خبری اعلام کرد که لغو کنسرتهای موسیقی در ایران به خواست برخی اشخاص و به طور غیر قانونی لغو میشود، چنانکه در ایران معمولاً شش ماه از سال کنسرتی برگزار نمیشود.
او گفت: “هیچ جای دنیا در هیچ دولتی حتی دولتهایی که ما از نظر سیاسی آنها را مردود میدانیم با موسیقی چنین رفتاری نمیکنند. من به هیچوجه اجازه نمیدهم کسی هویت مرا از من بگیرد و الان که این حرفها را میزنم به هیچ وجه عصبانی نیستم بلکه خوشحالم که توانستم با این گروه هنرمندان در کشور خودم کار کنم.”
در کنسرت تازه علیزاده در تالار وحدت قطعاتی بر اساس اشعار سیروس جمالی به شکل بحر طویل و در قالب طنز اجرا میشود. علیزاده به اهمیت طنز اشاره کرد و گفت: “مردم وقتی نمیخواهند جملات سیاسی بگویند و گرفتار شوند به زبان طنز حرف میزنند هرچند این روزها ممکن است با همین شوخیها هم سر اشخاص بلا بیاورند. جرأت جسارت قالب طنز خیلی بیشتر از قالب جدی است و گاهی پرمحتواتر میشود و همین مسئله باعث شده تا در اجرای جدیدمان به بحر طویل بپردازیم.”
علیزاده، دبیر و سخنگوی شورای عالی خانه موسیقی ایران است. او اما در این نشست خبری اعلام کرد که مدتهاست که به خاطر دخالت دولت در خانه موسیقی در این نهاد صنفی فعالیت نمیکند. او در اینباره گفت: “وقتی خانه موسیقی قرار است مستقل باشد، مسئولانش نمیتوانند در شورای ممیزی ارشاد باشند. کلید آقای روحانی هم نتوانست مشکل موسیقی را حل کند. اما ما هیچ وقت از دولت نه انتظاری داشته و نه داریم. ملت واژه بزرگی است و باید به آن احترام گذاشت. دولت لازم نیست کاری برای ما کند.”
حسین علیزاده، آذر ۹۳ از پذیرش نشان “شوالیه هنر و ادبیات فرانسه” خودداری کرده بود. او در نامه سرگشادهای که در خبرگزاریهای داخلی هم بازتاب گستردهای داشت، از مسئولان کشور فرانسه و سفارت این کشور در ایران قدردانی کرده و نوشته بود: “به احترام مردم هنرپرور و هنردوست ایران، به نام حسین علیزاده قناعت کرده و تا آخر عمر به آن پیشوند و یا پسوندی اضافه نمیکنم.”
علیزاده در بخشی دیگر از این نامه نوشته بود: “افتخار واژهای است که مردم به هنرمند هدیه میدهند.”