نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

دختر مریم اکبری منفرد: «مادرم در سمت درست تاریخ ایستاده است!»

21-آگوست-2019

گروه خبری: زنان -

سایت نفس در قفس: مسولان زندان اوین اخیرا به زندانیان سیاسی زن در این زندان اعلام کرده‌اند که ملاقات هفتگی مادران زندانی با فرزنداشان قطع شده است.

مسولان زندان به این زندانیان اعلام کرده‌اند که ملاقات‌های خانوادگی آن‌ها نیز یک بار در ماه خواهد بود اما از مرجع صدور این دستور اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

زهرا جعفری، دختر مریم اکبری منفرد، یکی از این مادران زندانی در گفت‌وگویی با گزارش‌گر «نفس در قفس» ضمن تایید این خبر تصریح کرد که تا پیش از این فرزندان زیر ۱۸ سال هر هفته یک ملاقات حضوری با مادران زندانی خود داشتند.

او ادامه داد: «اما حالا بعد از ۱۰ سال زندان، سهم ما از مادرمان یک ملاقات در ماه است.»

وی تاکید کرد که تا پیش از این نیز مقامات زندان بارها در روزهای ملاقات با ادعای این‌که هنوز تاریخ ملاقات فرا نرسیده یا بهانه‌های دیگر سعی در ممانعت از انجام ملاقات‌های آنان با مادرشان داشتند.

به گفته‌ی زهرا جعفری آن‌ها هم‌چنین پیش از ملاقات هدف تفتیش بدنی سخت‌گیرانه قرار گرفته و بعضا تا بیش از یک ساعت نیز بایستی انتظار آمدن مادرشان را می‌کشیدند.

طول مدت این ملاقات‌ها در ابتدا ۲۰ دقیقه بوده که پس از مدتی به ۶۰ دقیقه افزایش یافته بود اما به گفته‌ی دختر مریم اکبری منفرد، در بعضی روزها مقامات زندان با بهانه قرار دادن پایان وقت اداری، ملاقات را نیمه‌تمام گذاشته و خانواده‌ها را از سالن ملاقات خارج می‌کردند.

به گفته‌ی او، آن‌ها در حین ملاقات نیز دائما از سوی مامورانی که در سالن پرسه می‌زنند زیر نظر هستند.

این در حالی است که مریم اکبری منفرد تنها یک بار در هفته و به مدت ۲ تا ۵ دقیقه حق تماس تلفنی با فرزندانش را دارد.

زهرا جعفری هم‌چنین به محرومیت مادر خود از مرخصی اشاره کرده و گفت: «در یک نوبت که خواهر کوچک‌ترم به کلاس اول ابتدایی می‌رفت و بار دیگر که تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، برای مادر درخواست مرخصی کردم که هر دو بار از مرخصی او جلوگیری کردند.»

به گفته‌ی او، خانواده‌ی مریم اکبری منفرد تمامی مراحل قانونی را در این رابطه طی کرده و وثیقه‌ای بیش از یک میلیارد تومان نیز برای دو سال در توقیف قوه‌ی قضائیه بوده اما با این حال این زندانی سیاسی به مرخصی اعزام نشده است.

وی تاکید کرد که دیوان عالی کشور تاکنون سه بار نیز درخواست اعاده‌ی دادرسی مریم اکبری منفرد را رد کرده است.

وی در پایان تاکید کرد: «مادر من اصلا دلش نمی‌خواست که ما در سنین پایین وارد مسائل سیاسی شویم اما آن‌قدر به ما فشار وارد می‌کنند که مجبوریم اعتراض کنیم.»

زهرا جعفری هم‌چنین تصریح کرد: «مطمئنم مادر من در سمت درست تاریخ ایستاده است. مطمئنم ظلم پایدار نمی‌ماند. پس از ۱۰ سال زندان، هر روز که می‌گذرد ما هم مثل مادرمان قوی‌تر می‌شویم.»

مریم اکبری منفرد ۱۰ دی ۱۳۸۷ بازداشت شد و خانواده وی تا پنج ماه از وضعیت و محل نگهداریش هیچ اطلاعی نداشت. وی در ۴۳ روز بازداشت در سلول انفرادی از حق ملاقات و داشتن وکیل محروم بود. او وکیل مدافع تسخیری خود را برای اولین بار در روز دادگاه ملاقات کرد.

مریم اکبری منفرد در خرداد ماه ۱۳۸۸ پس از محاکمه‌ای که به گفته‌ی عفو بین‌الملل به شدت ناعادلانه بوده، توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام محاربه به ۱۵ سال زندان محکوم شد.

به گفته‌ی این سازمان حقوق بشری، این زندانی عقیدتی در سال ۱۳۹۵ به دلیل طرح یک شکایت که در آن خواهان انجام تحقیقات رسمی در مورد کشتار جمعی مخالفان سیاسی زندانی در تابستان سال ۱۳۶۷ از جمله خواهر و برادرش شده بود، با برخورد تلافی‌جویانه مواجه شده و از حق دسترسی به خدمات درمانی و ملاقات با خانواده محروم شد.

سه برادر و یک خواهر مریم اکبری منفرد در دهه ۶۰ در ایران اعدام شده‌اند.

عفو بین‌الملل پیش از این بارها خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط مریم اکبری منفرد شده است.

زندانیان