در واکنش به بیانیه عفو بین الملل: انتقال زندانی محکوم به اعدام از قرنطینه زندان کارون اهواز به زندان اطلاعات
14-اکتبر-2013
گروه خبری: اقلیت های قومی -
سایت نفس در قفس: در واکنش به بیانیه عفو بین الملل در رابطه با خطر اعدام قریب الوقوع غازی عباسی در ۴ اکتبر سال جاری؛ زندانی یاد شده توسط ماموران امنیتی از قرنطینه زندان کارون به بازداشتگاه اطلاعات منتقل شده است.
به گزارش کمپین صلح فعالان در تبعید، صبح روز دوشنبه ۸ مهر ماه ۱۳۹۲ آقای غازی عباسی، زندانی محکوم به اعدام از قرنطینه زندان کارون در تماس با خانواده خود گفته است: «در قرنطینه زندان کارون بسر می برد و معلوم نیست که کی وچه وقت حکم اعدام او را اجرا می کنند.»
غازی عباسی یکی از چهار زندانی محکوم به اعدام اهل شادگان است که پیشتر و در روز جمعه ۵ مهر ماه ساعت ٣ ظهر از بند ٨ زندان کارون به قرنطینه این زندان منتقل شده بود و این آخرین تماس این زندانی محکوم به اعدام با دنیای خارج از زندان بوده است.
بنا بر این گزارش اندکی پس از این تماس و پس از صدور بیانیه عفو بین الملل، زندانی یادشده به زندان اداره اطلاعات اهواز منتقل شد که از آن پس هیچ خبری از وی در دست نیست.
گفتنی است شعبه ۳۲ دیوان عالى کشور به ریاست قاضى رضا فرج اللّهى و مستشار سید على اصغر لطیفى رستمى در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ حکم اعدام غازی عباسی همراه با سه زندانی دیگر به نام های عبدالرضا امیر خنافره، عبد الامیر مجدمی و جاسم مقدم پناه از شهروندان عرب شادگان را به اتهام محاربه با خدا و فساد فی الارض و اقدام علیه امنیت ملی تایید نمود.
زندانیان یاد شده پیشتر از سوى شعبه ١ دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شده بودند و احکام تأیید شده آنها در تاریخ ۴ تیر ماه سالجاری به خانواده ها و محکومین ابلاغ شد .
پیشتر غازی عباسی همراه دیگر دوستانش طی نامه ای از نحوه بازجویی و اعتراف گیری با استفاده از فشار و شکنجه های شدید جسمی و روانی توسط ماموران اطلاعات توضیح دادند، در این نامه احکام صادره را ناعادلانه توصیف کرده و از تمام سازمان های حقوق بشر بین المللی تقاضای کمک فوری از طریق فشار بر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از اجرای احکام صادره نمودند.
در همین راستا کاترین آشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا نیز با وخیم خواندن وضعیت این فعالان اهوازی اظهار داشت که اتحادیه اروپا احکام اعدام صادره علیه فعالان عرب را از نزدیک پیگیری می کند.
دیدبان حقوق بشر نیز در بیانیه مشترک با عفو بین الملل و مرکز اسناد حقوق بشر ایران طی بیانیه ای خواستار دادگاه مجدد مطابق با استاندارهای بین المللی جهت محاکمه عادلانه و لغو احکام اعدام صادره شدند.
خانواده های محکومین خواهان همکاری سازمانهای بین المللی حقوق بشر در جلوگیری از اجرای احکام اعدام فرزندان خود شدند. این خانوادها در گفتگوه با سازمانهای حقوق بشری، فرزندان خود را بیگناه دانسته و آنها را مبرا از هر گونه جرم می دانند و تنها فعالیت آنها را فعالیتهای فرهنگی و مدنی ذکر می کنند.