سازمان ملل نقض گسترده حقوق بشر در ایران را به شدت محکوم کرد
22-نوامبر-2011
گروه خبری: دستهبندی نشده -
سایت نفس در قفس: مجمع عمومی سازمان ملل در رای گیری سالانه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران قطعنامه پیشنهادی کانادا را به تصویب رساند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه (۲۱ نوامبر) با رایی بیسابقه نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. ۸۶ کشور به محکومیت جمهوری اسلامی ایران رای مثبت دادند.تاکنون این تعداد از نمایندگان در محکومیت ایران همرای نبودهاند. سال گذشته ۸۰ نماینده به قطعنامه محکومیت ایران رای داده بودند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز دوشنبه (۲۱ نوامبر) با رایی بیسابقه نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. ۸۶ کشور به محکومیت جمهوری اسلامی ایران رای مثبت دادند
تاکنون این تعداد از نمایندگان در محکومیت ایران همرای نبودهاند. سال گذشته ۸۰ نماینده به قطعنامه محکومیت ایران رای داده بودند.
تعداد نمایندگان کشورهایی که به محکومیت ایران رای مخالف دادند نیز از ۴۴ در سال ۲۰۱۰ به ۳۲ تقلیل یافته است. ۵۹ نماینده رای ممتنع دادند.
در قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران، که توسط کانادا تنظیم شده است از به کارگیری شکنجه و تنبیهات غیرانسانی، شلاق و قطع اعضای بدن به عنوان مجازات توسط مقامهای مسئول ایران یاد شده است.
همچنین به افزایش هولناک اعدامها اشاره شده که بویژه علیه افرادی به کار گرفته میشود که زمانی مرتکب جرم شدهاند که به سن قانونی نرسیده بودند.
محمد جواد لاریجانی، نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل این قطعنامه را بیاساس و اقدامی برای تخریب ایران خوانده است. سوریه که روز سه شنبه در انتظار قطعنامهای مشابه است به شدت از متحد خود ایران دفاع کرد.
پیشتر سازمان عفو بین الملل، از مجمع عمومی سازمان ملل خواست به وضعیت حقوق بشر در ایران و دو کشور دیگر رسیدگی کند.قطعنامه سازمان ملل کره شمالی و میانمار را نیز در کنار ایران محکوم کرده است. کره شمالی با ۱۱۲ رای مثبت، ۱۶ رای منفی و ۵۵ رای ممتنع و میانمار با ۹۸ رای مثبت، ۲۵ منفی و ۶۳ ممتنع محکوم شدند.
مجمع عمومی سازمان ملل درباره شکنجههای غیرانسانی، احکام خودسرانه و اعدام در ملاء عام در کره شمالی ابراز نگرانی عمیق کرد. درباره میانمار نیز گفته شد اگرچه گفتگوها میان رهبران مخالفان و حکومت که نظامیان سهم مهمی در آن دارند، گامی به جلو محسوب میشود، اما در این کشور بکارگیری سیستماتیک خشونت و پایمال کردن حقوق اولیه انسانها همچنان ادامه دارد.