سرکوب رسانهها و روزنامه نگاران پیش درآمد انتخابات در ایران
9-ژانویه-2016
گروه خبری: آزادی بیان -
سایت نفس در قفس: گزارشگران بدون مرز بار دیگر احضار و بازداشت روزنامهنگاران و سانسور رسانهها در ایران محکوم کرد.
این سازمان در بیانیهای که در وبسایت رسمی خود منتشر کرده تصریح کرده است که دو ماه پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، مقامات ایرانی با سرکوب پیشگیرانه، احضار و بازداشت روزنامهنگاران و توقیف رسانهها به استقبال انتخابات میروند.
این بیانیه افزوده است: در حالی که از ١١ آبان ماه ١٣٩۴ تا به امروز روزنامهنگاران قربانی موج بازداشت، “آفرین چیتساز”، ستون نویس روزنامه دولتی ایران، “احسان مازندارنی” مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان, “سامان صفرزایی” همکاری بسیاری از رسانهها و از این میان اندیشه پویا، و “عیسی سحرخیز” روزنامهنگار مستقل و مدیر مسئول چندین نشریه اصلاحطلب، همچنان بلاتکلیف و در بازداشت موقت بسر میبرند، بنا بر اطلاعات گردآوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز شمار دیگری از روزنامهنگاران از سوی اطلاعات سپاه احضار و بازجویی و تهدید شدهاند، برخی از آنها نیز مدتی در بازداشت بسر بردهاند.
همچنین: در تاریخ ۱۳ دی ماه ١٣٩۴، میزان انلاین یکی از سایتهای نزدیک به دستگاه قضایی ایران، به نقل از یک منبع قضایی خبر داد “روزنامه بهار” به اتهام “تبلیغ علیه نظام و انتشار مطالبی که به اساس جمهوری اسلامی ایران لطمه وارد میکند”، توقیف شد.
این روزنامه پیش از این در تاریخ ۶ آبان ماه ١٣٩٢ از سوی هیات نظارت بر مطبوعات به بهانه “توهین به مقدسات” توقیف شده بود که پس از دو سال انتشار دوباره را از سر گرفت.
در همین روز ماموران شخصی پوش سپاه پاسداران، “فرزاد پورمردادی” همکار بسیاری از رسانههای از این میان کرمانشاه پست و نوای وقت را در منزل خود در شهر کرمانشاه پس از بازرسی منزل و ضبط کامپیوتر، دست نوشتهها و ابزار کارش، بازداشت کردند.
خانواده وی هنوز از علت و محل بازداشت وی بی اطلاع هستند. این روزنامهنگار چندی پیش از بازداشت کانال کلاغ نیوز را بر روی تلگرام به راه انداخته بود که در باره وضعیت استان و انتخابات اطلاع رسانی میکرد. از همان فردای راه اندازی این کانال رسانههای اصولگرای نزدیک به سپاه پاسداران حمله و تهدید علیه این روزنامهنگار را آغاز کردند.
ایران با ۳٧ روزنامهنگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است. این کشور در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ٢٠١۵، از میان ۱۸۰ کشور در رده ۱۷۳ قرار دارد.