نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

شناسایی ۲۴۰۸ کودک خیابانی در تهران

29-آگوست-2016

گروه خبری: کودکان -

سایت نفس در قفس: سرپرست بهزیستی استان تهران از وجود ۲۴۰۸ کودک خیابانی در استان خبر داد و گفت که ۶۰ درصد این کودکان بیگانه و از اتباع دیگر هستند.

 به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر باقری در نشست خبری روز دوشنبه افزود: “در حال حاضر ۱۲ هزار معتاد متجاهر مرد و ۳ هزار زن شناسایی شده اند و بهزیستی به تعهد خود در قبال ساماندهی مراکز ماده ۱۵ عمل کرده و به دلیل اینکه مراکز ماده ۱۶ زیرمجموعه ما نبود باید دستورالعمل آن تدوین می شد که به این موضوع ورود کردیم”.

وی گفت: “به طور حتم در دو الی سه ماه آینده کمپ های ترک اعتیاد ماده ۱۶ (معتادان متجاهر) از امکانات بهداشتی، درمانی و … مراکز ترک اعتیاد دیگر برخوردار می شوند”.

باقری به بحث پیشگیری اشاره کرد و گفت: “تاکنون فقط آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج اجباری بود این در حالی است که باید برای سایت معلولیت ها نیز آزمایش ها اجباری شود”.

سرپرست بهزیستی استان تهران در مورد مناسب سازی فضای شهری معلولان گفت: “باید برای استفاده از فضاهای شهری و اداری معلولین دسترسی های لازم فراهم شود در حالی که مدیریت شهری ما معلول است و دستگاه ها باید به این موضوع ورود پیدا کنند”.

در مورد بیماران اوتیسم کم لطفی شده است

وی با اشاره به اینکه در مورد بیماران اوتیسم کم لطفی شده است، گفت: “این افراد برای درمان نیاز به حمایت دارند که باید مورد توجه قرار گیرد”.

باقری با اشاره به اینکه نسبت به مهدهای کودک کم لطفی می شود، گفت: “مهدهای کودک ۷۰ درصد فرصت های آموزشی را برای کودکان فراهم می کنند در حالی که در کشورهای دیگر این رقم پایین تر است و بهزیستی با توجه به اینکه مدافع حقوق کودکان است در مورد آموزش های مهدهای کودک سخت گیری می کند چنانچه با تخلفی رو به رو شویم به شدت با آن برخورد می کنیم و اگر استخری وجود دارد و یا فعالیت های فوق برنامه هست حتما باید سازمان مربوطه مجوز آن را صادر کند”.

سرپرست بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه ۲۰۰ مرکز اقامتی میان مدت معتادان فعال است گفت: “۱۳ هزار و ۸۱۵ کودک در این مراکز هستند که ۲۶۷ زن در ۶ مرکز اقامتی نگهداری می شوند”.

به گفته وی ۱۳۷ مرکز درمان سرپایی معتادان در تهران وجود دارد که در سال جاری ۲۳۷۷ نفر خدمات دریافت کردند و همچنین در ۵ مرکز بستری غیردولتی نیز ۲۷۶ نفر خدمات گرفتند.

وی به مراکز TC اشاره کرد و گفت: “این مراکز بلندمدت هستند و در استان تهران دو مرکز وجود دارد که ۱۱۴ مرد در آن نگهداری می شود”.

باقری با اشاره به اینکه در سال جاری ۴۳ هزار و ۵۸۸ نفر از خدمات مشاوره استفاده کرده اند تاکید کرد: “۹ مرکز مشاوره غیردولتی تلفنی، ۲۸۱۵ نفر را مشاوره و ۵ مرکز دولتی حضوری ۱۶۴۲ نفر را مشاوره داده اند و همچنین در ۱۶۷ مرکز مشاوره حضوری غیردولتی ۱۴ هزار و ۵۱۵ نفر خدمات دریافت کردند”.

سرپرست بهزیستی استان تهران در مورد آموزش های مهارت های زندگی نیز گفت: “طی این مدت ۱۲۰ هزار و ۱۴۷ نفر از آموزش مهارت های زندگی برخوردار شدند”.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۹ گروه همیار سلامت روان و یا تسهیلگر در محلات مختلف آموزش های بهداشت و روان ارائه می دهند، گفت: “همچنین ۲۷ هزار و ۲۴۹ نفر نیز از آموزش های مختلف پیشگیری از معلولیت ها برخوردار شده اند”.

به گفته باقری برنامه های پیشگیری از تنبلی چشم نیز در ۳۰۲ پایگاه دائم به ۳۵ هزار و ۳۱۵ کودک ارائه شده است و در بخش غربالگری شنوایی نیز در ۶۹ مرکز از ۱۷ هزار و ۵۹۴ نوزاد تست گرفته شد.

سرپرست بهزیستی استان تهران به آموزش های پیش از ازدواج نیز اشاره کرد و اظهار داشت: “۷۹۶۴ نفر از آموزش های پیش از ازدواج و ۱۲ هزار و ۸۳۰ نفر نیز از آموزش زندگی خانوادگی بهره مند شدند”.

طرح محب در ۷ محله در تهران انجام می شود

وی گفت: “طرح محب در ۷ محله در تهران انجام می شود که در راستای کاهش آلام در بلایای طبیعی است و همچنین برنامه پیشگیری از اعتیاد نیز برای ۳ میلیون و ۲۴۷ هزار و ۵۰۵ نفر انجام شده است”.

باقری به برنامه های مسکن مددجویان اشاره و تاکید کرد: “۹ هزار و ۵۶ نفر برای مسکن ثبت نام کرده اند که توانستیم به ۳ هزار و ۹۵۰ نفر مسکن واگذار کنیم و همچنین ۵ هزار و ۱۶ واحد مسکونی نیز در مرحله اسکلت است که به زودی تکمیل و واگذار خواهد شد که در این بخش خیرین، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان همکاری کردند”.

۱۳ هزار و ۶۸۳ مددجو در نوبت اشتغال هستند

سرپرست بهزیستی استان تهران به اشتغال مددجویان اشاره کرد و گفت: “از ابتدای سال تاکنون برای ۳۵۱ نفر شغل ایجاد شده که ۱۳ هزار و ۶۸۳ نفر نیز در نوبت اشتغال هستند”.

وی از دستگاه ها خواست که قانون سه درصد استخدام معلولان را اجرایی کند و در این زمینه دست سازمان را بگیرند.

به گفته باقری در برنامه اشتغال عقب هستیم که البته مشکلی در بازار کار و تولید نداریم ولی بازار خرید وجود ندارد.

سرپرست بهزیستی استان تهران از صدور ۶۵ مجوز فعالیت برای بخش های غیردولتی خبر داد و گفت: “۱۰ مرکز بهزیستی به بخش غیردولتی واگذار شده است”.

وی به مراکز معلولان اشاره کرد و اظهار داشت: “۱۲ مرکز معلولان جسمی با ظرفیت ۱۱۰۰ معلول دو مرکز ضایعه نخاعی با ظرفیت ۲۲۵ نفر، ۴ مرکز مراقبت در منزل با کمک به ۳۰۰ بیمار، یک مرکز کمک به اختلال دهان و قلب با ظرفیت ۱۰۰ نفر، ۴ مرکز معلولان ذهنی با ظرفیت ۵۵۵ نفر و ۹۱ مرکز غیر دولتی معلولان ذهنی با ظرفیت ۷ هزار و ۱۵۱ نفر به بیماران خدمات ارائه می کنند”.

به گفته وی همچنین در ۴۱ مرکز بیماران روانی مزمن به ۳۶۳۶ بیمار خدمات ارائه می شود و در ۶۱ مرکز سالمندان ۶ هزار و ۳۲  سالمند نگهداری می شوند و ۱۸۹۸ فرد مجهول الهویه نیز در مراکز تحت پوشش ما هستند.

۴ هزار و ۶۶۰ از زنان سرپرست خانوار بیمه بازنشستگی دارند

باقری با اشاره به اینکه ۱۱ هزار و ۳۷ زن سرپرست خانوار تحت پوشش هستند گفت: “۴ هزار و ۶۶۰ نفر از این زنان بیمه بازنشستگی دارند و ۱۵ گروه همیار نیز تشکیل داده اند”.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۷ هزار و ۷۹۸ کودک در مهدهای استان آموزش می بینند، افزود: “۳۶۰۰ کودک بدسرپرست و بی سرپرست نیز در مراکز تهران نگهداری می شوند و تعداد کودک نسبت به سایر استان ها در گذشته در تهران زیاد بود به طوری که در یک فضا ۳۰۰ کودک نگهداری می شدند که تعداد آنها هم اکنون به ۴۰ کودک رسیده است”.

سرپرست بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه نیازمند کوچک سازی مراکز شبانه روزی هستیم گفت: “باید تعداد این مراکز به یک پنجم کاهش پیدا کند و نگران احیای مجدد آسایشگاه ها به شکل قبل هستیم”.

وجود ۲۴۰۸ کودک خیابانی در تهران

باقری با تاکید بر اینکه ۴۶ مرکز غیردولتی شبه خانواده در تهران فعال هستند، گفت: “۳۴۰۰ کودک در مراکز شبه خانواده نگهداری می شوند”.

وی تاکید کرد: “با توجه به اینکه شیرخواران حاکمیتی محسوب می شوند به مراکز غیردولتی آنها را واگذار نکرده ایم و فقط کودکان دو سال به بالا را به این مراکز واگذار کرده ایم و همچنین ۳۴۴ فرزند شیرخوار در حال حاضر داریم”.

سرپرست بهزیستی استان تهران از وجود ۲۴۰۸ کودک خیابانی در استان خبر داد و گفت: “۶۰ درصد این کودکان بیگانه و از اتباع دیگر هستند”.

برچسب ها:

زندانیان