صدور حکم ۴ سال حبس تعزیری در دادگاه بدوی برای محمد خانی
27-دسامبر-2020
گروه خبری: زندانیان -
نفس در قفس، ۷ دی ۱۳۹۹: محمد خانی، مترجم، پژوهشگر و محقق و دانشجوی دکتری دانشگاه علامه، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال حبس تعزیری، دو سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، شش ماه کار با کودکان عقبمانده ذهنی به طور رایگان و توقیف تمام وسایل ضبط شده تا دو سال محکوم شد. این حکم روز جاری ۷ دی ۱۳۹۹ به وکیل وی ابلاغ شد.
به گزارش «نفس در قفس»، ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران، محمد خانی که در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۹۹ توسط نیروهای امنیتی سپاه ثارلله بازداشت و به مدت ۴۱ روز در بند دو الف سپاه در زندان اوین نگهداری شده بود، روز جاری حکم دادگاه بدوی به وکیل وی ابلاغ شد.
بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری صادر شده است، آقای خانی از بابت اتهام « اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت کشو» به ۳ سال و شش ماه حبس تعزیری ، از بابت اتهام « فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۶ ماه حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، شش ماه کار با کودکان عقبمانده ذهنی به طور رایگان و توقیف تمام وسایل ضبط شده تا دو سال محکوم شده است.
در هنگام بازداشت آقای خانی بعد از تشویش منزل اقلامی از وسایل شخصی وی از جمله موبایل، لپ تاپ، هارد اکسترنال، دو هارد داخلی کامپیوتر، چندین جلد کتاب که همگی منتشر در داخل کشور بودند، تعداد زیادی سیدی آرشیو حاوی مقالات، تحقیقات و کتب علمی مختلف و نیز عکسهای خانوادگی، تعدادی از جزوات دانشگاهی کارشناسی ارشد، بسیاری از دفتر خاطرات را ضبط کردند که طبق حکم بدوی صادر شده تمامی این اقلام به مدت دو سال در توقیف نیروهای امنیتی خواهد ماند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد خانی در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۹۹ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری برگزار شده بود.
محمد خانی در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۹۹، با هجوم نیروهای امنیتی سپاه ثارلله به منزل شخصی خود بازداشت و بعد از ۴۱ روز در تاریخ ۲۱ آبان ۱۳۹۹ با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
لازم به ذکر است محمد خانی دانشجوی دکتری سیاستگذاری رفاه در دانشگاه علامه، ضمن پژوهش در حوزه رفاه و سیاستگذاری های دولت مقالات و ترجمه های مختلفی در این زمنیه دارد. از جمله ترجمه کتابهای «نظریههای جامعهشناسی در قرن بیستم»، نوشته پاتریک برت، انتشارات رخداد نو،«فرهنگ و برنامهریزی» (در نقد سیاستهای مسکن تاچر)، انتشارات تیسا از وی منتشر شده است.