ضرب و شتم شدید اسدالله اسدی در ششمین روز اعتصاب غذا در بند ٢۴٠
6-ژانویه-2014
گروه خبری: اقلیت های قومی -
سایت نفس در قفس: اسدالله اسدی در ششمین روز از اعتصاب غذاى خود، توسط افسر نگهبان بند ٢۴٠ زندان اوین، با شوکر برقى مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
به گزارش سودویند، به دنبال اعلام اعتصاب غذا توسط اسدالله اسدى پزشک و فعال مدنی آذربایجانی در روز چهارشنبه ١١دى۹٢، وی ظهر همان روز به انفرادى ٢۴٠ منتقل شده است.
روز یکشنبه ١۵دى۹۲، پس از اعتراض و فریادهاى اسدالله اسدى در بند ٢۴٠ که در اعتراض به ادامه بازداشت و انفرادى انجام مى شد، توسط افسر نگهبان بند مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفته است.
از وضعیت جسمانى وی پس از این ضرب و شتم، خبرى در دست نیست.
پیشتر اسدااله اسدی پزشک و فعال مدنی آذربایجانی محبوس در زندان اوین در گفتگو با خانواده خود اظهار داشته مسئولان زندان اوین وعده داده اند روز ۱۱دی۹۲ آزاد خواهد گردید.
روز ۱دی۹۲ اسدااله اسدی در اعتراض به عدم آزادی خود به سلول انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل گردید؛ یک روز پس از آن یکی از مسئولان این زندان در سلول انفرادی با وی ملاقات کرده و از آزادی وی در تاریخ ۱۱دی۹۲ خبر داده است.
این فعال سیاسی به خانواده خود عنوان داشته که تاریخ آزادی وی در نامه ای به وی ابلاغ گردیده است.
به رغم اعلام قبلی و مستند مسئولان زندان اوین مبنی بر پایان دوران محکومیت اسدالله اسدی در روز ۲۶آذر۹۲ از آزادی وی در تاریخ مقرر ممانعت به عمل آمد.
پیگیری های خانواده این زندانی سیاسی آذربایجانی نیز نتیجه نداده و مسئولان زندان اوین در پاسخ به علت ممانعت از آزادی این فعال سیاسی اعلام کرده اند که تاریخ آزادی وی به تاریخ ۲۶آذر۹۲ اشتباه تایپی بوده و نامبرده تا تاریخ ۲۶آذر۹۴ در زندان خواهد بود.
پس از ممانعت از آزادی این فعال سیاسی، پدر و همسر این زندانی سیاسی آذربایجانی دچار حمله قلبی شدند.
اسدالله اسدی ۱آبان۹۲ برای اولین بار و پس از ۳ حبس سال به مرخصی استعلاجی اعزام شد.
مسئولان زندان اوین این مرخصی را مرخصی متصل به آزادی یا مرخصی پایان حبس عنوان کرده بودند و طبق برگ “اعلان وضعیت پرونده” آزادی این زندانی سیاسی را در روزهای آینده وعده داده بودند.
گفنتی است پیش از این مسئولان قضایی با درخواست آزادی مشروط وی نیز موافقت نموده بودند.
پس از آزادی اسدالله اسدی از زندان اوین و حضور در روستای داغداغان – از توابع شهرستان ورزقان – با استقبال گسترده اهالی این روستا مواجه گردید.
اسدالله اسدی داغداغان روز ۲۳تیر۸۹ از سوی ماموران امنیتی در تبریز بازداشت شد، وی پس از تحمل ۵ ماه حبس در سلولهای انفرادی اداره اطلاعات تبریز به تهران منتقل شده و ۴ ماه دیگر را نیز در انفرادی بندهای ۲۴۰ و ۲۰۹ زندان اوین به سر برد.
این پزشک۵۳ ساله آذربایجانی به دلیل فشارهای روانی و جسمانی که در طول مدت بازداشت از سوی بازجویان و ماموران امنیتی به وی اعمال گشته از ناراحتی عصبی، قلبی , گوارشی، دهان، دندان و ضعف بینایی و آرتروز گردن رنج می برد.
این فعال آذربایجانی به اتهام همکاری با دول متخاصم ، و ظاهرا عضویت در حزب خلق مسلمان ، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی ، به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم گردید.
این حبس در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال کاهش یافت.
پدرزن اسد الله اسدی، عسگر خرمی و عمه وی لیلا اسدی به همراه دو فرزند و یک نوه خود در جریان زلزله قره داغ جان خود را از دست دادند. به رغم فوت بستگان این زندانی سیاسی مسئولین زندان از اعطای مرخصی به وی امنتاع نمودند.
این فعال سیاسی آذربایجانی در سال ۱۳۷۳ شمسی نیز به اتهام عضویت در حزب خلق مسلمان متهم شده و از ادامه فعالیت در آموزش و پرورش منع گردید.
وی سالیان سال ، در مناطق محروم روستاهای قره داغ هرهفته ، داوطلبانه با حضور در روستاهای منطقه قره داغ به ویزیت و مداوای بیماران به صورت رایگان می پرداخت.
اهالی منطقه قره داغ، به دلیل خدمات انسان دوستانه ی این پزشک ، با تهیه طوماری از ۸۰ روستا، ضمن اعتراض به حکم صادره، خواستار آزادی هر چه سریعتر وی شده بودند.