قاضی که ۴ هزار حکم اعدام داده است می گوید: “اعـدام چاره کار نیست”
6-مارس-2017
گروه خبری: اعدام -
سایت نفس در قفس: قاضی معروفی که طی سالها بهعنوان رئیس دادگاه کیفری در تهران به هزاران پرونده قتل و جنایت رسیدگی کرده است میگوید «هرچند برای حدود ۴ هزار پرونده حکم به قصاص و اعدام متهمان دادهام، اما اعدام را چاره ساز نمی دانم.» وی که پدر خودش نیز به قتل رسیده است در این باره می گوید “قاتل پدرم قربانی جامعه بود و من او را مجرم نمیدانستم. با توجه به چنین پیشینهای از او شکایتی نکردم و این جوان را بخشیدم.”
به گزارش خبرگزاری رکنا، قاضی معروفی که طی سالها بهعنوان رئیس دادگاه کیفری در تهران به هزاران پرونده قتل و جنایت رسیدگی کرده است میگوید: «هرچند برای حدود ۴ هزار پرونده حکم به قصاص و اعدام متهمان دادهام، اما اعدام را چاره ساز نمی دانم.» نورالله عزیزمحمدی، قاضی بازنشسته برای همه خبرنگاران حوادث روزنامهها چهرهای شناخته شده است. در دوران قضاوت در دادگاههای کیفری استان تهران، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ محاکمه قتل انجام داده و با وجود صدور حدود چهار هزار حکم قصاص میگوید: «به ناچار زمانی که در دادگاهها بر مسند دادرسی نشستهام و در مقابل حقوق دیگران قرار گرفتهام ملزم به صدور چنین رأیی شدهام. از زمانی که کار قضاوت را آغاز کردم فکرم این بود که عمق مسائل را کشف کنم. این قاضی بازنشسته معتقد است در پیشگیری از جرم باید کارهای اساسی انجام دهیم. «من به این نتیجه رسیدهام که در وهله اول باید زمینه ارتکاب جرم از بین برود.»
وی به پرونده «امید برک» قاتل سریالی زنان اشاره کرد و گفت: “در جلسه دادگاه از او پرسیدم انگیزهات از قتل ۱۰ زن چه بود” که جواب داد: «این جنایتها از زمانی شروع شد که وقتی در آژانس کار میکردم سهمیهبنزینم نصف شد و کارم را به ناچار از دست دادم.» بنابراین انگیزههای مالی یکی از بزرگترین انگیزهها در پروندههای مربوط به قتل است.
عزیزمحمدی اظهار کرد: «پدرم هشت سال پیش توسط پسر ۱۷ سالهای که معتاد بود کشته شد. در بررسیها پی بردم پدر و مادر این جوان از هم جدا شده بودند که هر کدام دوباره ازدواج کردند در حالی که اختلاف شدیدی بین فرزندان حاصل از ازدواج دومشان وجود داشت. قاتل پدرم قربانی جامعه بود و من او را مجرم نمیدانستم. با توجه به چنین پیشینهای از او شکایتی نکردم و این جوان را بخشیدم. هر چند خانوادهام در جلسه دادگاه ابتدا درخواست قصاص کردند اما بعد با تأسی از من از قاتل گذشت کردند.»
قاضی عزیز محمدی وکیل مدافع خانواده ستایش قریشی – دختر بچه افغانستانی که اوایل امسال در ورامین کشته شد- درباره حکم قصاص و اعدام قاتل این دختر بچه نیز گفت: “در جلسه دادگاه نظری در این باره ندادم.این قاضی که صبح دیروز در نشست بازخوانی جنبههای جرمشناسی و روانپزشکی پرونده قتل «ستایش قریشی» سخن میگفت، به ضرورت پیشگیری از وقوع جرم در زمینه کاهش جرایم اشاره کرد و یادآور شد در محاکمه قاتل ستایش فقط در رابطه با اثبات جرم و دلایل پرونده صحبت کردم و سخنی درباره قصاص نگفتم”.