مشهورترین کشیش ایرانی به ۱۰ سال زندان محکوم شد
12-جولای-2017
گروه خبری: اقلیت های دیني -
سایت نفس در قفس: طبق گزارش یگ گروه حقوق بشر در آلمان، یوسف ندرخانی، کشیش ایرانی به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. ندرخانی همچنین پس از پایان محکومیت خود به مدت ۲ سال به شهر نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان تبعید خواهد شد.
به گزارش دویچهوله فارسی، “جامعه بینالمللی برای حقوق بشر” (IGFM) که مرکز آن در فرانکفورت آلمان است روز چهارشنبه (۲۱ تیر/۱۲ ژوئیه) با استناد به منابع خود در ایران خبر داد که یوسف ندرخانی به ۱۰ سال حکم زندان و ۲ سال تبعید محکوم شده است. او به اتهام دایر کردن کلیسای خانگی این حکم را گرفته است.
یوسف ندرخانی متولد ۱۳۵۷ و زاده رشت است. او مشهورترین کشیش زندانی ایرانی است که در سن ۱۹ سالگی از اسلام به مسیحیت گروید و کشیش یک گروه کوچک از مسیحیان تبشیری به نام “کلیسای ایران” در گیلان شد و به جرم تغییر مذهب در سال ۱۳۸۸ بازداشت و زندانی شد.
دادگاه انقلاب استان گیلان او را در شهریور ۱۳۸۹ به اتهام “ارتداد” به اعدام محکوم کرد. حکم اعدام ندرخانی با اعتراض آمریکا، دولتهای اروپایی و نهادهای حقوق بشری مختلف روبرو شد.
به دنبال اعتراضهای جهانی، دیوانعالی کشور در ایران حکم ندرخانی را در تیرماه ۱۳۹۰ به شرط توبه و بازگشت وی به اسلام نقض کرد. اما ندرخانی بر عقاید خود ایستاد و از توبه امتناع کرد. ندرخانی ۵ سال پیش از زندان آزاد شد. او ۳۹ سال دارد و پدر دو فرزند است.
مارتین لاسنتین، رئیس “جامعه بینالمللی برای حقوق بشر”، میگوید حداقل روی کاغذ هم شده به ندرخانی ۲۰ روز فرصت داده میشود تا به حکم صادره اعتراض کند. حکم دادگاه (۱۵ تیر) صادر شده است. لاسنتین تاکید میکند که قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران نه تنها قوانین بینالملل را رعایت نمیکند، بلکه قوانین ایران را هم نادیده میگیرد.
به گفته مارتین لاسنتین دگراندیشان و منتقدین جمهوری اسلامی ایران بیشتر به دلیل “اقدام علیه امنیت ملی” محکوم به حبسهای طولانی میشوند.
به همراه ندرخانی تعداد دیگری از مسیحیان نوکیش نیز به حکمهای طولانی مدت محکوم شدند. در ۳ مورد آنها به دلیل نوشیدن شراب بر سرشام دستگیر و محکوم به ۸۰ ضربه شلاق شدند.
کشیش ندرخانی پس از ۱۰ سال حبس ۲ سال دیگر نیز به نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان تبعید خواهد شد و حدود ۲ هزار کیلومتر به دور از خانواده و همکیشان خود در این شهر در تبعید بسر خواهد برد.
گفتنی است نخستین حکم “ارتداد” برای نودینان مسیحی در ایران، پس از انقلاب اسلامی و در سال ۱۹۹۰ صادر شد. در این سال کشیش سودمند در شهر مشهد به این جرم به دار آویخته شد.