نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

معاون ستاد حقوق بشر قوه قضاییه: ۹۰ درصد اعدامها در ایران مربوط به جرایم مواد مخدر است

13-جولای-2017

گروه خبری: اعدام -

سایت نفس در قفس: معاون ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در حالی مدعی شد “مبارزه ایران با قاچاق مواد مخدر مصداق رعایت حقوق بشر است” که رشد فزاینده اعدام در کشور موجب اعتراض جامعه بین الملل و حتی نهادهای بین المللی دخیل در امر مبارزه با مواد مخدر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، کاظم غریب آبادی چهارشنبه شب در نشست خبری در شیراز بار دیگر در توجیه این اعدام‌ها مدعی شد: “در حالی که می توانیم مسیر ترانزیت مواد مخدر را باز بگذاریم تا این مواد به اروپا برسد اما جان شهروندان اروپایی هم برای ما مهم است،” ما در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر شهید می دهیم اما نمی گذاریم این مواد از کشورمان ترانزیت شود، همه این موارد مصداق رعایت حقوق بشر است”.

معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر اسلامی با اشاره به مجازات اعدام قاچاقچیان مواد مخدر بیان کرد: “۹۰ درصد اعدام هایی که در ایران صورت می گیرد، مجازات قاچاقچیان مواد مخدر است”.

وی ادامه داد: “بخشی از اعدام ها نیز قصاص نفس است، قصاص حق شخصی است و حکومت نمی تواند از آن بگذرد، این در حالی است که کشورهای غربی قصاص و اعدام و همه را یکجا می بییند و بزرگ جلوه می دهند”.

وی در ادامه با اشاره به طرح ادعاهای حقوق بشری از سوی کشورهای غربی علیه کشورمان گفت: “هر چه بهتر الزامات قانونی را رعایت کنیم بهانه از دست بیگانگان سلب خواهد شد، اما آیا هر چه غرب می گوید را باید درست بپنداریم ؟ آنها دنبال اغراض خاص هستند ، ما بر مبنای موازین قانونی و دینی عمل می کنیم”.

وی همچنین با بیان اینکه همه ابعاد حقوق بشر در اختیار قوه قضاییه نیست گفت: “حقوق بشر ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد، بخشی از ابعاد حقوق بشر در اختیار دستگاههای اجرایی است، لازم است همه قوا و دستگاهها در تعاملی گسترده برای احقاق حقوق بشر اقدام کنند”.

غریب آبادی همچنین درباره برخی مباحث مطرح شده درباره مجازات فعالان اجتماعی و سیاسی گفت: “همه این موارد ادعا است، بسیاری از این افرادی که نام آنها با عنوان فعال سیاسی اجتماعی مطرح می شود مجرم هستند”.

وی اظهار کرد: “ما فهرستی از این اسامی تهیه کردیم کمتر از یک درصد از این افراد میتوان برایشان تسهیلاتی قایل شد و جرایم کمتری داشتند وگرنه مابقی جرم شدید مرتکب شده اند ، چرا نباید بپذیریم که استاد دانشگاه، قاضی؛ وکیل و هر فردی ممکن است جرم مرتکب شود و صرفا فعال اجتماعی بودن مصونیت در برابر عدم ارتکاب جرم ایجاد نمی کند”.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به برخی تحریم های ضد ایرانی گفت: “کشورهای غربی حقوق بشر را بهانه ای برای تحریم قرار داده اند ، ۸۳ نفر از مقامات جمهوری اسلامی در لیست تحریم های شخصی قرار دارند و محدودیت سفر به کشورهای دیگر و مصادره اموال آنها در خارج از کشور قرار دارند”.

این مقام مسئول گفت: “این در حالی است که این افراد از مسئولان کشور ما هستند، آنها هیچ سرمایه ای در خارج از کشور ندارند که مصادره شود و هیچ سفری هم به خارج ندارند که برایشان محدودیت ایجاد شده باشد، این نوع موارد فقط نوعی کارشکنی و بهانه گیری است”.

زندانیان