نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

نماینده مجلس: در هیچ جای دنیا به اندازه ایران از پارازیت‌ها استفاده نمی‌شود

26-دسامبر-2014

گروه خبری: آزادی بیان -

سایت نفس در قفس: علاوه بر تاثیر پارازیت‌ها در ماجرای توفان تهران، آن را یکی از عوامل سونامی سرطان نیز می‌نامند. موضوعی که پیش‌تر سازمان محیط زیست نسبت به آن هشدار داده بود.

به گزارش آفتاب، دولت یازدهم تاکنون اعلام کرده است که عزم جدی برای مقابله با ارسال این امواج دارد. حتی دولت عنوان می‌کند در ارگان‌های زیرمجموعه خود آن را کنترل و براساس استاندرد‌ها، مورد استفاده قرار می‌دهد. اما در کنار آن از ارگان‌هایی یاد می‌کند که زیرمجموعه دولت نیستند و نمی‌تواند بر عملکرد آن‌ها نظارت کند.

امروز بار دیگر رییس سازمان هوا‌شناسی از ایجاد اختلال در تشخیص درست و به‌موقع وضعیت آب و هوایی صحبت کرده و نویز‌ها را عامل آن دانسته است. نویزهایی که گاهی «نوفه» و گاهی «امواج الکترومغناطیسی» خوانده می‌شوند، اما همه یکی هستند،‌‌ همان «پارازیت». پارازیت‌هایی که در تشخیص وضعیت آب و هوایی و حتی توفان اختلال ایجاد می‌کنند، سرطان‌زا عنوان می‌شوند، بر وضعیت روحی و روانی موثر هستند، حتی باعث سقط جنین می‌شوند، اما کسی اراده جدی برای مقابله با آن را ندارد.

داود پرهیزکار رییس سازمان هوا‌شناسی کشور عنوان کرده است: «فرکانس بیسیم‌های تهران در ردیف باند رادارهای هوا‌شناسی قرار دارند و این مساله سبب می‌شود، نویزهای مزاحم بر روی تصاویر رادارهای هوا‌شناسی مشاهده شوند.» او البته مطرح کرده که «تداخل این فرکانس‌ها به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام شده تا با انجام اقدامات مناسب از انتشار نویزهای مزاحم جلوگیری کند.» او گفته «نویزهای مزاحم اجازه نمی‌دهند پدیده‌های خرد و میان مقیاس به سهولت بر روی رادارهای هوا‌شناسی مشاهده شوند».

پارازیت‌ها موضوعی است که معصومه ابتکار چند روز پیش اعلام کرده بود منشاء دولتی ندارند. اما با همه فشار‌ها و اختلاف‌نظر‌ها سازمان مطبوعش پیگیر آن است. عابد فتاحی در واکنش به این صحبت‌ها به خبرنگار «آفتاب» می‌گوید: ما دولت را در این موضوع مسئول می‌شناسیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید به این موضوع که فکر نمی‌کنم در هیچ جای دنیا به اندازه ایران از پارازیت‌ها استفاده شود، عنوان می‌کند: مجلس تا به حال جلسه‌هایی با همه ارگان‌های منتشر‌کننده پارازیت داشته و از همه آن‌ها توضیح خواسته است اما هیچ کدام از این ارگان‌ها توضیح قانع‌کننده‌ای برای مجلس نداشته‌اند.

فتاحی با بیان اینکه «هیچ‌کس با این فرض که پارازیت‌ها برای مردم مضر هستند، مسئولیت پیگیری عدم انتشار آن‌ها را به عهده نمی‌گیرد»، تاکید می‌کند: ارسال پارازیت‌ها همچنان ادامه دارد و هیچ مرکز پژوهشی هم در کشور وجود ندارد که بر روی آن کار کند تا مشخص شود که آیا واقعا مضراتی که از آن یاد می‌شود، وجود دارد یا خیر.

به گزارش آفتاب، پیش از این نیز در قضیه توفان تهران که به توفان سرخ مشهور شد؛ سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس «نویزهای الکترومغناطیسی» را عامل عدم تشخیص به موقع توفان اعلام کرده بود. نویزهای الکترومغناطیسی (آلودگی صوتی یا سیگنالی) که مدیر روابط عمومی سازمان هوا‌شناسی در پاسخ به سایت خبری تدبیر آن را‌‌ همان «پارازیت» عنوان کرده بود.

محمد اصغری تاکید کرده بود: «معمولا از کلمه پارازیت برای آن استفاده نمی‌شود و بیشتر به آن» نوفه «یا» نویزهای مزاحم الکترومغناطیسی «گفته می‌شود. نوفه‌ها مانع ارائه تصویر سالم از پژواک جو می‌گردند.»

به گزارش آفتاب، بعد از ماجرای روشن‌شدن تاثیر پارازیت‌ها در عدم تشخیص به‌موقع توفان تهران بود که علاوه‌بر پیگیری جدی سازمان محیط زیست، رئیس‌جمهور نیز شخصا وارد این ماجرا شد. حسن روحانی چهار وزارتخانه را مامور بررسی این موضوع کرد. حدود یک ماه پیش بود که وزیر ارتباطات ضمن تایید این خبر، گفته بود: «اگر منظور از پارازیت آن بخشی است که مربوط به موبایل و تجهیزات مخابراتی می‌شود، ما این مسائل را از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات تحت کنترل داریم.»

محمود واعظی همچنین عنوان کرد که «اگر منظور از پارازیت قسمت‌هایی است که تحت کنتزل دولت نیستند، وزارت ارتباطات و چهار نهاد دولتی دیگر گزارشی در این خصوص تهیه و آن را به رییس جمهور تقدیم کرده‌ایم. البته او قول داده بود که نتیجه این گزارش بعد از بررسی به اطلاع عموم می‌رسد که تا به حال خبری درباره آن منتشر نشده است.» او تاکید کرده بود: «به هر حال پارازیت‌ها اگر از حد مشخصی بیشتر شوند می‌توانند مضراتی به دنبال داشته باشند که البته برخی از بخش‌های این پارازیت‌ها تحت نظارت ما نیست و برای آنکه بتوان آن‌ها را کنترل کرد لازم است که این بخش‌ها هم تحت نظارت ما در بیایند.»

علاوه بر تاثیر پارازیت‌ها در ماجرای توفان تهران، آن را یکی از عوامل سونامی سرطان نیز می‌نامند. موضوعی که پیش‌تر سازمان محیط زیست نسبت به آن هشدار داده بود.

زندانیان