نگرانی از عضویت ایران و سوریه در شورای حقوق بشر
12-جولای-2013
گروه خبری: دستهبندی نشده -
سایت نفس در قفس: نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد از قصد احتمالی ایران و سوریه برای عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خبر داده و علیه آن موضع گیری کرده است. شورای حقوق بشر که ۴۷ عضو دارد، در شهر ژنو سوئیس واقع است.
به گزارش بی بی سی فارسی، روزماری دیکارلو، نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در مورد قصد احتمالی ایران و سوریه گفت: “به نظر ما، با توجه به ماموریتی که این شورا برای تحقیق در مورد نقض حقوق بشر در این دو کشور دارد و نیز سابقه فاحش آنها در عرصه حقوق بشر و ادامه همکاری آنها در سرکوب آرمانهای دموکراتیک در سوریه، هرگونه تلاش هر یک از این دو کشور برای عضویت در شورای حقوق بشر بسیار نابجا خواهد بود.”
مقامهای ایرانی که اتهام نقض حقوق بشر در این کشور را رد میکنند، هنوز رسما به این اظهارات واکنش نشان ندادهاند.
اما علیرضا میر یوسفی، سخنگوی دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد گفته است که ایران در ماه فوریه سال جاری از تقاضایش انصراف داده است.
دولت ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی تلاش کرده بود که عضو این شورا شود، اما بنا بر گزارش ها، در پی اعتراضات گسترده فعالان حقوق بشر و لابیگری کشورهای غربی، در نهایت انصراف داد.
جمهوری اسلامی به ویژه در چند سال گذشته با شورای حقوق بشر بر سر گزارش های انتقادی احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حقوق بشر ایران، رابطه پرتنشی داشته است.
در ماه مارس امسال اعضای این شورا ماموریت آقای شهید را یک سال دیگر تمدید کردند.
محمدرضا سجادی، نماینده ایران در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو، در واکنش شورای حقوق بشر را به انحراف از عملکرد غیرسیاسی و بیطرفانه متهم کرده بود.
خبرگزاری فرانسه میگوید ایران و سوریه هنوز مدارک لازم برای ارائه درخواست عضویت در شورای حقوق بشر را رسما تسلیم نکردهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش میدهد که رای گیری برای انتخاب ۱۴ عضو جدید شورای حقوق بشر در ماه نوامبر امسال در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک انجام خواهد شد.
دوره عضویت این کشورها، رسما از ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز خواهد شد.
خبرگزاریهای بین المللی گزارش دادهاند که امسال از گروه آسیا-اقیانوسیه، کشورهای چین، ایران، اردن، مالدیو، عربستان سعودی، سوریه و ویتنام قصد دارند درخواست بدهند.
این کشورها برای کسب سه کرسی سهم گروه خود با هم رقابت دارند.
دن پروزر، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، در واکنش گفته است که ورود سوریه یا ایران به شورای حقوق بشر «رکود تازهای از حماقت در سازمان ملل متحد» خواهد بود.
این در حالیست که اسرائیل هم با شورای حقوق بشر رابطه پرتنشی دارد و در نشست های آن شرکت نمی کند.
تصمیم سال گذشته شورای حقوق بشر برای تحقیق درباره وضع ساخت و ساز شهرکهای یهودی نشین در سرزمینهای اشغال شده فلسطینیان، باعث شد که اسرائیل اعلام کند که با این نهاد بین المللی همکاری نخواهد کرد.