ورود ۱۲۰۰۰ نفر به زندانهای کردستان در سال گذشته
17-آوریل-2016
گروه خبری: زندانیان -
سایت نفس در قفس: مدیرکل زندانهای استان کردستان از ورود ۱۲ هزار نفر به زندانهای استان در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، اسدالله گرجی زاده امروز در اولین جلسه هیئت مدیره انجمن حمایت زندانیان مرکز با اشاره به اینکه در سال گذشته آمار ورودی زندانهای کردستان ۱۲ هزار نفر بوده است، اظهار کرد: همه مسئولان و دست اندرکاران در قبال مشکلات خانوادههای زندانیان مسئول هستند، چرا که در صورت عدم توجه به این معضل، شاهد گسترش تسلسل وار آسیبهای فروانی در سطح جامعه خواهیم بود.
وی زندانیان و خانوادههای آنها را نیازمند حمایتهای مالی و معنوی دانست و افزود: “با انجام برنامههای حمایتی و آموزشی به ویژه آموزش مهارتهای اساسی و حمایتهای مالی و معنوی میبایست از بروز آسیبها و مشکلات خانوادههای زندانیان جلوگیری کرد”.
مدیرکل زندانهای استان کردستان خواستار همت مسئولان در جهت تغییر نگرش مردم نسبت به زندانیان و خانوادههای آنان شد.
وی عنوان کرد: “نگاه به زندانی به عنوان یک انسان آسیب دیده مستلزم نوعی نگرش حمایتی است و ورود هر فرد به زندان نباید موجب طرد وی از سوی جامعه شود، بلکه بالعکس باید با مورد توجه قرار دادن هرچه بیشتر این افراد زمینه بازگشت سعادتمندانه این قشر را به جامعه فراهم کنیم”.
۵۰۰ خانواده، تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان سنندج
دادستان عمومی و انقلاب سنندج نیز در این جلسه گفت: “خوشبختانه انجمن حمایت زندانیان سنندج در سال گذشته توانسته با تحت پوشش قرار دادن بیش از ۵۵۰ خانواده زندانیان نیازمند زمینه کاهش آسیب در بین این خانوادههای نیازمند را فراهم کند”.
اکبر جوهری، خواستار ورود عموم مردم به مسائل اجتماعی و فرهنگی شد و اظهار کرد: “یکی از راهکارهای مهم و اساسی در جهت رفع آسیبها و مشکلات اجتماعی، ورود بسیجیوار مردم در این عرصه است، چرا که در غیر این صورت نمیتوان انتظار داشت که آسیبهای جامعه سیر نزولی به خود پیدا کند”.
وی با اشاره به اینکه خانوادههای زندانیان در معرض آسیب هستند، افزود: “آمارها حاکی از آن است که ۶۰ درصد زندانیان را سرپرست خانوادهها تشکیل میدهند و این خود زنگ خطری برای توجه به گسترش آسیب در جامعه است”.
جوهری، اصل شخصی بودن مجازات را یکی از اصول نظام قضایی کشور دانست و تصریح کرد: “هدف از مجازات حبس این است که یک اثر بازدارنده و رعب انگیز برای مجرمین داشته باشد و نهایتا جرائم سیر نزولی پیدا کند که در این رابطه میبایست به اصل شخصی بودن مجازات نیز توجه ویژه شود”.
دادستان عمومی و انقلاب سنندج در خصوص اصل شخصی بودن مجازات همچنین عنوان کرد: “شخصی بودن مجازات به این معنی است هرگاه شخصی مرتکب جرمی شود مجازات آن جرم منحصر و مختص به خود مجرم است و به خویشاوندان و نزدیکان او ارتباط پیدا نمیکند و به معنای دیگر عواقب ناشی از مجازات حبس خانواده وی را تهدید نکند”.
دادستان سنندج در پایان یکی از اهداف تاسیس انجمن حمایت زندانیان را توجه به اصل شخصی بودن مجازات و جلوگیری از گسترش آسیب در میان خانوادههای زندانیان دانست و یادآور شد: “خوشبختانه انجمن حمایت زندانیان سنندج در سال گذشته توانسته با تحت پوشش قرار دادن بیش از ۵۵۰ خانواده زندانیان نیازمند زمینه کاهش آسیب در بین این خانوادههای نیازمند را فراهم کند”.