پیکر محمد ثلاث بدون روئیت پزشکی قانونی و اجازه و حضور خانواده به خاک سپرده شد
18-ژوئن-2018
گروه خبری: اعدام -
سایت نفس در قفس: امروز پس از اجرای حکم اعدام محمد ثلاث درویش گنابادی، پیکر بی جان این درویش بدون حضور و اجازه خانواده، توسط نیروهای امنیتی از زندان رجایی شهر کرج به شهرستان بروجرد منتقل و دفن شد.
به گزارش مجذوبان نور، سحرگاه امروز دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ حکم اعدام محمد ثلاث درویش گنابادی علیرغم اعتراضات گسترده، تحت تدابیر شدید امنیتی در زندان رجایی شهر کرج به اجرا در آمد. پیکر این درویش، علیرغم اعتراض و مخالفت خانواده و درخواست رسمی برای اعزام پیکر وی به پزشکی قانونی، بدون حضور و اجازهی خانواده، تحویل پلیس امنیت تهران شد تا به شهرستان بروجرد زادگاهش انتقال دهند.
علیرغم اعتراض و مخالفت خانواده محمد ثلاث و درخواست رسمی برای اعزام پیکر وی به پزشکی قانونی، بدون اذن ولی دم و حضور مادر و فرزندانش، نیروهای امنیتی جسد وی را در بروجرد دفن کردند.
خانواده آقای ثلاث مایل بودند که وی در تهران به خاک سپرده میشد و قبل از آن درخواست داشتند تا پزشکی قانونی “جراحات و آثار شکنجهی وارده به بدن محمد ثلاث” را بررسی و علت و زمان آن را اعلام نماید.
حکم اعدام این زندانی در حالی به اجرا در آمد که سازمانهای حقوق بشری، گروهی از نمایندگان پارلمان اروپا و کاربران شبکههای اجتماعی به همراه چهرههای شناخته شده زیادی بر لزوم توقف و تضمین بهره مندی آقای ثلاث از عدالت قضایی تاکید کرده بودند.
پیش از این نیز زینب طاهری از جمله وکلای محمد ثلاث در صفحات توئیتر و تلگرام منتسب به خود اعلام کرد که او «ادله غیرقابل انکاری دال بر بیگناهی» این درویش گنابادی در اختیار دارد و خواستار ورود رهبر جمهوری اسلامی به این پرونده شده بود.
محمد ثلاث به قتل سه مأمور پلیس با اتوبوس در درگیریهای خیابان پاسداران تهران در دی پارسال متهم شده و با تایید دیوان عالی ایران،حکم سه بار قصاص، یکسال زندان و ۷۴ ضربه شلاق برای وی قطعی شده است.
این در حالی است که به گفته زینب طاهری و پسر و دختر او، آقای ثلاث سه ساعت پیش از این حادثه بازداشت شده و راننده اتوبوس نبوده است.
اعتراضات دراویش گنابادی در بهمن و اسفند ۱۳۹۶ در خیابان گلستان هفتم منطقه پاسداران در شهر تهران به درگیری و زدوخورد آنها با نیروهای امنیتی انجامید.
در تنشهایی که میان پلیس ایران و شماری از دراویش گنابادی ایجاد شد نهایتاً به کشته شدن ۳ مأمور پلیس و ۲ عضو بسیج و بازداشت حدود ۴۰۰ درویش در اول اسفند منجر شد.
این تنشهای زمانی آغاز شد که دراویش نعمتاللهی گنابادی در اعتراض به ایجاد محدودیت علیه رهبر یا قطب خود، نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلی شاه، در منطقه پاسداران در شمال تهران تجمع کرده بودند.