ایران در جایگاه هفتم کشورهایی که مسیحیان در آنها پیگرد میشوند
6-ژانویه-2015
گروه خبری: اقلیت های دیني -
سایت نفس در قفس: گزارش سال ۲۰۱۴ سازمان موسوم به “درهای باز” از وضعیت مسیحیان در ۵۰ کشور نشان میدهد که ۱۰۰ میلیون عیسوی به دلیل اعتقادات دینی خود تحت فشار و آزار قرار دارند. ایران در میان ده کشور نخست فهرست، در مقام هفتم قراردارد.
به گزارش دویچهوله فارسی، نهاد “درهای باز” روز سهشنبه (۶ ژانویه/۱۶ دی) فهرستی از ۵۰ کشور جهان را منتشر کرد که در آنها مسیحیان مورد آزار و تبعیض و پیگرد قرارمیگیرند. این فهرست جمعبندی گزارشها و شواهدی است که از اول نوامبر ۲۰۱۳ تا ۳۱ اکتبر ۲۰۱۴ دستهبندی و مستند شدهاند.
نام ایران در ده کشور صدر این فهرست به چشم میخورد. کره شمالی در مقام اول جدول قرار دارد و سومالی، عراق، سوریه، افغانستان، سودان، ایران، پاکستان، ارتیره و نیجریه در مقامهای دوم تا دهم جای گرفتهاند. وضعیت مسیحیان ایران از مسیحیان پاکستان نیز بدتر گزارش شده است.
کره شمالی از سال ۲۰۰۲ همواره در راس فهرست «درهای باز» بوده است. مسیحیان این کشور که تعدادشان بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود، به دلیل سرکوبهای مداوم، به صورت زیرزمینی بر ایمان خود ماندهاند. سازمان ملل اعلام کرده که حدود ۷۰ هزار نفر از این افراد به بهانههای مختلف به اردوگاههای کار اجباری فرستاده شدهاند.
در گزارش «درهای باز» آمده که اسلامگرایی و گسترش فعالیت گروههای افراطی در نقاط مختلف جهان، با تشدید آزار و سرکوب اقلیتهای دینی و مسیحیان همراه بوده است. در ۴۰ کشور از ۵۰ کشوری که مورد بررسی قرار گرفتهاند، تندروهای اسلامگرا حضور فعال دارند.
وضعیت مسیحیان عراق و سوریه به دلیل یکهتازیها و تصرفات داعش در این دو کشور به شدت تنزل کرده است. پیش از شروع بحران سوریه، یک میلیون و ۸۰۰ هزار مسیحی در این کشور زندگی میکردند که با فرار صدها هزار نفر، اینک به یک میلیون و صد هزار نفر رسیدهاند. در عراق مسیحیان به شدت سرکوب شده و از بیم جان به کشورهای همسایه گریختهاند.
وضعیت مسیحیان ایران، بدتر از سال پیش
ایران که در گزارش پیشین این سازمان در سال ۲۰۱۳، در مقام نهم قرار داشت، با دو پله تنزل در رده هفتم قرار گرفته است. در این کشور نوکیشان مسیحی مورد پیگرد قرارمیگیرند و به عنوان بازگشت از دین، زندانی و تهدید به اعدام میشوند.
آمار دقیقی از تعداد مسیحیان ایران وجود ندارد اما شمار آنها کمتر از یک درصد جمعیت ۷۸ میلیونی این کشور برآورد میشود.
ترکیه نیز پس از سه سال غیبت از فهرست سازمان «درهای باز» دوباره به جمع کشورهایی پیوسته که مسیحیان را مورد پیگرد قرار میدهند. در گزارش این سازمان آمده که زمینههای فشار بر مسیحیان ترکیه، سیاستهای ملیگرایانه و اسلامگرایانه حزب «عدالت و توسعه» به رهبری رجب طیب اردوغان است.