نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

مدیرعامل‌‎ ستاد دیه‌: دولت طی ۲ سال گذشته هیچ پولی به ستاد دیه اختصاص نداده است

5-فوریه-2016

گروه خبری: زندانیان -

سایت نفس در قفس: مدیرعامل‌‎ ستاد دیه‌کشور با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۳ تا پایان آذرماه امسال حدود ۱۴ هزار زندانی آزاد شده‌اند گفت که با اتکا به کمک‌های‌ مردمی در آزادی‌ زندانیان غیرعمد از دو سال گذشته هیچ اعتباری از سوی دولت دریافت‌ نکرده‌ایم.

به گزارش نسیم آنلاین، سید اسدالله جولایی، درباره برنامه‌های ستاد دیه از آزادی حداقل ۳ زندانی در هرروز از این دهه در هر استان خبر داد و گفت: “با اجرای این سیاست در تمام استان‌ها پس از پایان ایام دهه فجر حداقل ۹۶۰ نفر زندانی آزاد می‌شوند”.

مدیرعامل ستاد دیه بابیان اینکه در سال گذشته ۸ هزار و ۴۹۸ نفر با کمک ستاد دیه از زندان‌ها آزاد شدند، گفت: “این تعداد حدود ۷۲۵ میلیارد تومان بدهی داشتند، البته در حال حاضر حدود ۹ هزار و ۳۶۷ زندانی غیر عمد در زندان‌های کشور هستند که از این تعداد حداقل ۵۳ نفر بدهکار نفقه، نزدیک به ۲۰۰۰ نفر بدهکار مهریه،  ۵۳۰۰ نفر بدهکار مالی، ۲۰۰ نفر بدهکار در حوادث کارگاهی و حدود ۱۳۰۰ نفر بدهکار حوادث رانندگی هستند”.

جولایی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد زندانی غیر عمد متعلق به استان‌های تهران، فارس، مازندران، اصفهان و گیلان است، تصریح کرد: “از محل تسهیلات قرض‌الحسنه قریب به ۱۵ هزار نفر از سال ۸۴ تاکنون آزاد شدند”.

کمک ۲ میلیارد تومانی مردم به ستاد دیه از طریق خودپردازها

وی بابیان اینکه بخش بیشتر بودجه ستاد از محل کمک‌های مردمی تأمین می‌شود، گفت: “طی ۲ سال گذشته دولت هیچ پولی را به ستاد دیه اختصاص نداده، هرچند که مجلس سال گذشته حدود ۵ میلیارد تومان برای ستاد مصوب کرد اما تاکنون یک ریال هم در اختیار ستاد قرار نگرفته است”.

جولایی با اشاره به اینکه در سال جاری حدود ۱۵۰ هزار نفر از طریق خودپردازها به ستاد دیه کمک کردند، گفت: “میزان کمک‌های مردمی در سال جاری از طریق خودپردازها حدود ۲ میلیارد تومان است، البته از طریق مراجعه حضوری به ستاد هم ۲۰۰ نفر به میزان  یک و نیم  میلیارد تومان کمک کردند”.

کمک ۳۶ میلیارد تومانی مردم به ستاد دیه در سال ۹۴

مدیرعامل ستاد دیه  بابیان اینکه در طی ۲۵ سال اخیر این ستاد ۹۱ هزار نفر را از زندان‌ها نجات داده است، گفت: طی ۶ ساله گذشته ۱۰۷۴ جشن گل‌ریزان در کشور برگزارشده است، همچنین در سال جاری بیش از ۲۲۰ گل‌ریزان اجراشده، حتی در استان سیستان و بلوچستان هم قریب به ۲۰ گل‌ریزان برگزارشده است.

جولایی همچنین با تأکید بر اینکه طی ۶ سال گذشته مردم ۱۶۳ میلیارد تومان به ستاد دیه کمک کردند، گفت: در سال ۹۴ مردم حدود ۳۶ میلیارد تومان برای آزادی زندانیان به این ستاد کمک کردند، البته برای آزادی زندانیان در ۹ ماهه سال ۹۴،  ستاد دیه پنج هزار و ۴۸۶ نفر آزادی داشته که از این تعداد ۲۱۱ نفر زن و پنج هزار و ۲۷۵ نفر مرد بودند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به اینکه ستاد ۱۷۵ میلیارد تومان فقط از صاحبان حق و طلبکاران گذشت گرفته است، تصریح کرد: “پایه اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ستاد دیه در سال ۸۵ به ثمر نشست و در آن زمان ۲۰ میلیارد تومان مجلس به‌عنوان قرض‌الحسنه برای ستاد دیه مصوب کرد”.

همکاری ستاد با سازمان اقتصاد اسلامی در جهت جذب منابع قرض‌الحسنه بدون کارمزد

وی گفت: “در حال حاضر بانک‌های ملت، تجارت، رفاه و صادرات از بانک‌های عاملی هستند که تسهیلات قرض‌الحسنه به ستاد دیه پرداخت می‌کنند، البته مهم‌ترین اقدام ستاد با همکاری سازمان اقتصاد اسلامی ایران و بانک تجارت اعطای منابع قرض‌الحسنه بدون کارمزد برای آزادی زندانیان است”.

جولایی با اشاره به اینکه در سال گذشته طبق آمارهای پلیس راهور ناجا ۲۲۱ هزار ۸۵۱ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند، گفت: “همچنین ۲۹۱ هزار و ۳۰۰ نفر مصدوم شدند که این آمارها بسیار نگران‌کننده است”.

مدیرعامل ستاد دیه کشور بابیان اینکه ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار موتورسیکلت در خیابان‌ها تردد می‌کنند، افزود: “۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو نیز در سطح شهر فعالیت دارند، البته با تلاش‌های صورت گرفته کشته‌ها و تلفات در جاده‌ها به ۱۷ هزار نفر کاهش پیداکرده است؛ هرچند که باید به این نکته تأکید کرد که در حال حاضر جامعه از فقر فرهنگی رنج می‌برد و به دلیل بی‌توجهی مردم به رعایت قانون تعداد بسیاری در جاده‌ها جان خود را از دست می‌دهند”.

تمدید قانون بیمه شخص ثالث به مدت یک سال و نیم در سال ۹۲

وی با یادآوری اینکه ستاد دیه و کمک به آزادی زندانیان نیازمند در سال ۶۹ فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: “در آن مقطع زمانی مشکلات ستاد بسیار بود و تأمین اعتبار برای آزادی زندانیان به‌سختی صورت می‌گرفت”.

جولایی با یادآوری تصویب قانون بیمه شخص ثالث در سال ۷۴ ، ادامه داد: “با بررسی‌های انجام‌شده، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که قانون بیمه شخص ثالث ناقص اجرا می‌شود بنابراین پس از برگزاری جلسات مختلف با کمیسیون اقتصادی مجلس و رایزنی با برخی کارشناسان در سال ۸۴ اصلاحاتی روی قانون انجام گرفت و بارأی نمایندگان به تصویب رسید”.

وی بابیان اینکه اصلاح قانون بیمه شخص ثالث برابر اصل ۸۵ پنج‌ساله و به‌صورت آزمایشی اجرا شد، گفت: “ستاد دیه اواخر سال ۹۱ طرح دائمی شدن قانون را پیشنهاد داد و پس‌ازآن سندیکا در سال ۹۲ طرح اصلاح قانون را ارائه کرد، اما پس از بررسی‌های بسیار قانون بیمه شخص ثالث به مدت یکسال‌ونیم دیگر در سال ۹۲ تمدید شد”.

مدیرعامل ستاد دیه افزود: “در حال حاضر اجرای قانون تا پایان اسفند جاری اعتبار دارد، بنابراین با توجه به اهمیت موضوع و توجه هیئت‌رئیسه مجلس هفته گذشته ۶۸ ماده این قانون در راستای دائمی شدن تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد”.

برچسب ها:

زندانیان