تولد سالانه ۱۲۰ هزار نوزاد ناهنجار با توجه به موانع سقط قانونی جنین
14-آوریل-2016
گروه خبری: زنان -
سایت نفس در قفس: رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید که سالانه ۱۲۰ هزار نوزاد نارس در کشور به دنیا میآیند، اکثر این خانوادهها موفق به سقط قانونی نمیشوند و ۷۰ درصدشان دچار افسردگیهای بسیار شدید میشوند.
به گزارش ایرنا، رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: “سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوزاد در کشور متولد میشود، حدود ۱۲۰ هزار تن از این نوزادان نارس به دنیا میآیند. البته با تولد یک نوزاد نارس فقط یک نفر دچار مشکل نمیشود، یک خانواده به هم میریزد، پدر و مادر این نوزادان که عمدتا جوانان بین ۲۰ تا ۲۷ سال هستند و هنوز تجربه کافی ندارند و تازه زندگی مشترک را شروع کردهاند، با تولد نوزاد نارس به شدت دچار مشکلات روانی و حتی معنوی میشوند”.
وی ادامه داد اگر تشخیص ها به موقع و قبل از ولوج روح یعنی قبل از ۱۶ هفتگی انجام شود و متوجه شویم که ناهنجاری ارثی وجود دارد، میتوان دستور سقط قانونی صادر کرد. اما برای صدور چنین دستوری باید دوبار آزمایش انجام شده باشد و مدارک محکم و مستند باشد، زمان آن هم تا ۱۶ ماهگی بسیار کوتاه اس و باید سریع انجام شود.
برخی از این آزمایشها نیز نیازمند نمونهبرداری از مایع آمنیوتیک جنین است که باید متخصص ژنتیک بررسیهای پیچیدهای روی آن انجام دهد. به علت همین پروسه سخت و زمان اندک آن بسیاری از مادرانی که نوزاد ناهنجار دارند،؛ موفق نمیشوند، سقط قانونی انجام دهند و دچار تضاد اخلاقی میشوند.
تقرییا همه مادرانی که بعد از ۱۶ هفتگی متوجه ناهنجاری و ناقص بودن نوزادشان میشوند، سقط غیر قانونی انجام میدهند. حدود یک سوم مادران این نوزادان موفق به سقط قانونی میشوند و بیش از دو سوم این سقطها غیر قانونی انجام می شود که بسیار مخاطره آمیز است و اطلاعات دقیقی درباره آن نداریم.
حیدرزاده ادامه داد، بخشی از این خانوادهها نیز موفق به سقط نمیشوند. تقریبا تمام مادرانی که نوزاد ناهنجار را سقط نکردهاند، بعد از زایمان و در دوره نوزادی پشیمان میشوند و وقتی بچه خود را میبینند که دچار مشکل است، زجر میکشند.
این مسئله خیلی مهمی است، هم کسانی که سقط غیر قانونی میکنند دچار تضادهای شدید معنوی و اخلاقی میشوند چون به هر حال کاری خلاف عرف و شرع انجام دادهاند و هم کسانی که نوزاد ناقص را سقط نکردهاند چون میبینند که بچه شان زجر میکشد و گاهی این تضاد روحی تا آخر عمر باقی می ماند. مسئله خیلی مهمی است و باید نوزادان و خانواده های آنان حمایت شوند.