نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

مولوی عبدالحمید: قانون مجازات «اعدام» باید تغییر پیدا کند

15-جولای-2017

گروه خبری: اعدام -

سایت نفس در قفس: امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان مخالف خودشان را با مجازات «اعدام» به‌خاطر مواد مخدر نیز اعلام و تصریح کردند “بنده با قانون مجازات «اعدام» در حق معامله‌کنندگان مواد مخدر مخالفم، زیرا تجربه ۳۸ساله‌ی بعد از انقلاب نشان داده است که مجازات «اعدام» نتیجه‌ نداده است”. وی تاکید کرد “عواقب «اعدام» برای جامعه بسیار سنگین بوده است. تلفات اعدام موادفروشان برای جامعه از ضایعات فروش مواد مخدر کمتر نبوده است، زیرا بسیاری از خانواده‌ها بی‌سرپرست و فرزندان یتیم و رها شده‌اند. لذا معتقدم قانون مجازات «اعدام» باید تغییر پیدا کند”.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید در سخنان روز گذشته خود در نماز جمعه این شهر، با اشاره به دو معضل «اعتیاد» و «معامله مواد مخدر» و عواقب خطرناک آنها برای جامعه، «جمع‌آوری تمام معتادان کشور و برنامه‌ریزی گسترده و فراگیر برای ترک آنان» و نیز «ایجاد شغل» را ازجمله راه‌های مؤثر در مبارزه با این دو معضل برشمردند.

مولوی عبدالحمید از «گروگان‌گیری» نیز به‌عنوان یکی از گناهان بزرگ یاد کردند و گفتند: “متاسفانه امروزه گروگان‌گیری در منطقه زیاد شده است. عده‌ای از انسان‌های ازخدابی‌خبر فرزندان کوچک و پیرمردان را گروگان می‌برند. کسانی که به‌خاطر قرض و دَین خود دست به آدم‌ربایی می‌زنند و مردم را به گروگان‌ می‌برند، نمی‌توانند دیندار باشند. گروگان‌گیری روش درستی برای گرفتن قرض نیست. این افراد برای رسیدن به قرض خود باید از راه‌های درست استفاده کنند”.

این رهبر برجسته اهل سنت ایران در ادامه به نکوهش «اعتیاد» و «معامله مواد مخدر» پرداختند و گفتند: “بسیاری از قتل‌ها، سرقت‌ها، گروگان‌گیری‌ها و درگیری‌های فامیلی به معاملات مواد مخدر برمی‌گردند. مواد مخدر «مال» نیست، بلکه «مار» دو سری‌ست که دو طرف را نیش می‌زند. مواد مخدر، کشنده و نابودکننده هستند که انسان‌ها و خانواده‌ها را نابود می‌کنند و برای جامعه بشری تهدیدی بزرگ به‌شمار می‌روند”.

ایشان تاکید کردند: “شرع، عقل و قانون معامله مواد مخدر را ناجایز قرار داده است، زیرا چیزی به جز ضرر و تباهی به دنبال ندارد. بنده تمام عزیزان را به تفکر و اندیشه توصیه می‌کنم. توصیه دلسوزانه بنده به تمام کسانی که به معامله مواد مخدر و سایر معاملات نامشروع مبتلا هستند آن است که دست از این نوع معاملات بردارند و دنیا و آخرت خودشان را خراب نکنند. الله تعالی روزی انسان را می‌دهد”.

ایشان در ادامه گفتند: “برخی‌ها می‌گویند ما از درآمد معاملات مواد مخدر در کارهای خیر کمک می‌کنیم؛ این افراد به‌جای کمک به کارهای خیر، این معامله را ترک کنند که خودش کار خیر است، و معاملات مشروع داشته باشند و از این راه به کارهای خیر کمک کنند”.

مولانا عبدالحمید «راه‌اندازی کمپ‌های ترک اعتیاد در سراسر کشور» را به‌عنوان یکی از راه‌های جلوگیری از شیوع معامله مواد مخدر پیشنهاد کردند و گفتند: “پیشنهاد کارشناسانه‌ی بنده برای جلوگیری از معامله مواد مخدر آن است که تمام معتادان کشور، اعم از مرد و زن، جمع‌آوری شوند و نهادهای ذیربط با احداث کمپ‌های ترک اعتیاد در سراسر کشور، این افراد را ترک داده و سپس برای آنان شغل ایجاد نمایند. در این زمینه از خیّرین هم کار گرفته شود؛ این اقدام بر سرمایه‌گذاری در بعضی از کارهای عمرانی ترجیح دارد، زیرا سبب نجات جمع کثیری از شهروندان می‌شود”.

خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان ادامه داد: “این قانون دنیاست که بین «عرضه» و «تقاضا» رابطه‌ مستقیم وجود دارد؛ اگر معتادان به مواد مخدر ترک داده شوند، تقاضایی هم برای عرضه و فروش مواد مخدر در جامعه وجود نخواهد داشت. تا زمانی که در جامعه افراد معتاد وجود داشته باشند، عرضه و فروش مواد مخدر نیز وجود خواهد داشت”.

ایشان «ایجاد شغل» را از دیگر راه‌های مبارزه با معامله مواد مخدر برشمردند و گفتند: “یکی دیگر از راه‌های مقابله با معامله مواد مخدر در جامعه، ایجاد کار و شغل است، زیرا عده‌ای از روی ناچاری به معامله مواد مخدر روی می‌آورند. لذا ایجاد کار و شغل برای افراد بیکار، می‌تواند نقش مؤثری در جلوگیری از معامله مواد مخدر داشته باشد”.

عواقب «اعدام» برای جامعه بسیار سنگین بوده است

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان مخالف خودشان را با مجازات «اعدام» به‌خاطر مواد مخدر نیز اعلام و تصریح کردند: “بنده با قانون مجازات «اعدام» در حق معامله‌کنندگان مواد مخدر مخالفم، زیرا تجربه ۳۸ساله‌ی بعد از انقلاب نشان داده است که مجازات «اعدام» نتیجه‌ نداده است”.

ایشان تاکید کردند: “عواقب «اعدام» برای جامعه بسیار سنگین بوده است. تلفات اعدام موادفروشان برای جامعه از ضایعات فروش مواد مخدر کمتر نبوده است، زیرا بسیاری از خانواده‌ها بی‌سرپرست و فرزندان یتیم و رها شده‌اند. لذا معتقدم قانون مجازات «اعدام» باید تغییر پیدا کند”.

مولانا عبدالحمید تاکید کردند: “برای جلوگیری از شیوع و معامله مواد مخدر در جامعه باید به‌صورت صحیح و کارشناسانه برنامه‌ریزی شود؛ ما هم حاضریم در این زمینه با ارائه راهکار و تشویق مردم به استقبال از برنامه‌های مسئولین در این زمینه همکاری کنیم و خیّرین را تشویق به کمک نماییم”.

روند حل مشکلات شناسنامه‌ای مردم استان به پایان خودش نزدیک است

امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنان‌شان با اشاره به تلاش‌هایی که در راستای حل مشکلات شناسنامه‌ای برخی از افراد در سیستان‌وبلوچستان صورت می‌گیرد، خطاب به کسانی که با این مشکل مواجه‌اند گفتند: “توصیه بنده به کسانی که شناسنامه‌های آنان مُهر «مشکوک‌التابعه» یا «منع خدمات» خورده‌ آن است که صبر کنند؛ روند حل این مشکل مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به پایان خودش نزدیک است”.

ایشان خاطرنشان کردند: “استاندار مردمی سیستان‌وبلوچستان در حال پیگیری موضوع هستند و کارهای اداری روال خودش را طی می‌کند. دادستان محترم نیز قول داده است به این موضوع توجه خواهد کرد”.

برچسب ها:

زندانیان