فاجعه فروریختن متروپل؛ گسترش اعتراضات به شهرهای دیگر و شلیک نیروی نظامی به سمت معترضان
31-می-2022
گروه خبری: سرکوب -
نفس در قفس، ۱۰ خرداد ۱۴۰۱: در هفتمین روز بعد از حادثه فروریختن ساختمان متروپل مردم آبادان علیه بیکفایتی حکومت و عدم شفافیت در مورد وضعیت آوار برداری و عدم تخصیص امکانات به اعتراضات خود ادامه دادند. همزمان مردم در شهرهای تهران، سمنان، ایذه و ملاشیه نیز به خیابان آمده و اعتراض کردند.
به گزارش«نفس در قفس»، ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران، هفتمین روز حادثه متروپل صدای اعتراض مردم آبادان و چند شهر دیگر را به همراه بود.
مردم آبادان در اعتراض به دست داشتن حکومت در ماجرای ساخت متروپل و بیکفایتی در بعد از فروریختن ساختمان بری آوار برداری و در آوردن پیکر جانباختگان دست به اعتراضات گسترده زدند. ۹ خرداد ۱۴۰۱، هفتمین شب اعتراضات مردم آبادان بود که به شهرهای دیگر از جمله ملاشیه، ایذه، بوشهر، سنان، کازرون و تهران گسترش پیدا کرده است.
از روز ۲ خرداد مردم معترض آبادان در محل حادثه متروپل دست به عزاداری گسترده زدند. از ۴ خرداد ۱۴۰۱، مردم آبادان با سردادن شعارهایی از جمله « بسیجی برو گمشو، نترسید نترسید ما همه با هم هستیم، جمهوری اسلامی دروغه دروغه، فرمانده، فرمانده، شهر زیر آوار مانده، عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، آبادان بی صاحب، صاحب عزاست امروزو تهران عروسیه، آبادان خونریزیه» دست به اعتراضات گسترده زدند. این اعتراضات هم زمان در خرمشهر و شاهین شهر اصفهان نیز شکل گرفت.
در مدت هفت روز اعتراضات به شهرهای مختلف کشیده شد. جو شدید امنیتی در شهرهای مختلف از جمله آبادان و خرمشهر، اهواز، شاهین شهر، ایذه، بوشهر، بندرعباس، مینودشت و تهران همزمان با اعتراضات مردم شکل گرفته بود. مردم در چندین نقطه با نیروهای انتظامی درگیر شدند. طبق ویدیوهای منتشر شده در آبادان نیروهای نظامی از فاصله نزدیک به معترضان شلیک کردهاند.
شب یکشنبه ۸ خردادماه نیز مقامات جمهوری اسلامی درصدد برگزاری مراسمی حکومتی در آبادان برآمدند. بنابر گزارشات مردم با سردادن شعارهای اعتراضی این تجمع به تداوم اعتراض مردم آبادان تبدیل شد.
مردم همزمان با شروع مراسم حکومتی اقدام به «هوو » کردن سخنران و پلیس کرده و شعار «بیشرف بیشرف» خطاب به پلیس یگان ویژه کردند همچنین در این شب مردم شعار دادند:« می کشم می کشم آنکه برادرم کشت». مردم در پاسخ به پلیس که شروع به تهدید معترضان کرده بود با شعار«ما همه اهل جنگیم، بجنگ تا بجنگایم» مردم معترض رو به رو شد.
همزمان با آبادان اعتراضات در ایذه، بوشهر، مسجدسلیمان، خرمشهر و اهواز نیز ادامه داشت
شب دوشنبه ۹ خرداد و بامداد ۱۰ خرداد علیرغم بازداشتهای گسترده و حضور پرشمار یگانویژه مردم در شهرهای آبادان، بوشهر، سمنان و تهران با شعارهای «مرگ بر خامنهای » به خیابان آمدند.
بنا به گزارشهای حکومتی تاکنون پیکر ۳۲ نفر از جانباختگان از زیر آوار بیرون آورده شده و ۳۵ نفر هم مصدوم شدهاند. آمار واقعی جانبخاتگان به طور مشخص اعلام نشده است.
فیلمهایی از بازداشت معترضان در شهرهای مختلف منتشر شده است و از میان بازداشت شدگان تنها هویت على فرطوسى، عقیل عمورى، محمد فرطوسى، حمید فرطوسى احراز شده است. این شهروندان در روز جمعه ۶ خردادماه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند. همچنین سیدکریم دنیناوی، شاعر عرب اهل شوش که پیشتر با انتشار ویدئویی به سرعت و کمبود امکانات در عملیات امداد اعتراض کرده بود، روز پنجشنبه ۵ خردادماه بازداشت شد.