معرفی نه کارگر معترض به دستگاه قضایی
24-دسامبر-2013
گروه خبری: کارگران و اصناف -
سایت نفس در قفس: رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان فارس گفت: تعداد ۹ نفر از کارگران دو کارخانه «سیمان استهبان» و «فراپاکس» واقع در شیراز به دلیل پیگیری خواستههای صنفی اخراج و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
به گزارش ایلنا،«مهرزاد مویدی» از برخورد یکسویه برخی مدیران واحدهای تولیدی استان در رویارویی با حرکتهای صنفی کارگران انتقاد کرد وگفت: اتفاقاتی که در کارخانههای سیمان استهبان و فراپاکس رخ داده است نشان میدهد که برخی مدیران حتی حاضر نیستند تا با کارگران در مورد خواستههای قانونیشان مذاکره کنند.
به گفته این فعال کارگری در شیراز، در حالی که به موجب قانون کار مذاکره با نهادهای صنفی و انعقاد پیمان دستهجمعی یکی از راههای انتقال خواستههای کارگران و مدیریت است، در وقایع اخیر مدیران کارخانههای سیمان استهبان و فراپاکس حتی حاضر نشدند تا از طریق مراجع تشخیص و حل اختلاف پاسخ کارگران و نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار را بدهند.
در حال حاضر پنج نفر از کارگران کارخانه سیمان استهبان به دلیل پیگیری خواستههای صنفی خود اخراج و با شکایت کارفرما تحت پیگیرد مراجع قضایی قرار گرفتهاند.
مویدی با بیان اینکه در میان کارگران مورد نظر برخی از اعضای شورای اسلامی کار کارخانه سیمان استهبان نیز حضور دارند، درخصوص علت اخراج و پیگرد قضایی آنها گفت: طبق گزارش رسمی حدود ۳۰۰ کارگر کارخانه سیمان استهبان از مدتی قبل نسبت به پایین بودن کیفیت امکانات رفاهی کارخانه و نیز نحوه توزیع پاداش تولید معترض بودند.
این مقام کارگری بایادآوری اینکه حدود دو ماه پیش این کارگران مطالبات قانونی خود را از طریق شورای اسلامی کار به مدیریت کارخانه ابلاغ کردند، گفت: بیتوجهی مدیریت نسبت به این مطالبات در نهایت باعث واکنش اعتراضی کارگران و توقف تولید برای کمتر از یک روز کاری شد.
وی بابیان اینکه در حال حاضر مدیریت کارخانه در واکنش به حرکت اعتراضی کارگران تعدادی از آنها را اخراج و تحت تعقیب قضایی قرارداده است، گفت: این اقدام مدیریت سیمان استهبان در حالی است که به موجب رای «هیات موضوع ماده ۲۲ اداره کار» قرار بود طرفین دعوا با یکدیگر مذاکره و مصالحه کنند.
مسئول کانون شوراهای اسلامی کار استان فارس همچنین در خصوص وضعیت مشابهی که برای کارگران و اعضای شورای اسلامی کار کارخانه فراپاکس ایجاد شده است، گفت: در این واحد تولیدی نیز تعدادی از کارگران از جمله نائب رئیس شواری اسلامی کار به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود اخراج و تحت تعقیب مراجع قضایی قرار گرفتهاند.
به گفته مویدی، در این واحد تولیدی نیز پس از آنکه مدیریت حاضر نشد تا در خواست کارگران را برای بهبود امکانات رفاهی بپذیرد، جمعی از کارگران برای مدتی کوتاه در محوطه کارخانه تجمعی اعتراضی برپا کردند.
وی به نقل از کارگران این واحد تولیدی افزود: بعد از این تجمع تعداد ۵ نفر از کارگران برای مذاکره با مدیریت انتخاب شدند که در نهایت همه آنها توسط کارفرما اخراج و در مراجع قضایی تحت تعقیب قرار گرفتند.
وی بابیان اینکه در میان کارگران اخراجی این واحد تولیدی یکی از اعضای شورای اسلامی کار نیز حضور دارد، گفت: کارفرمای فراپاکس نیز بدون مراجعه به هیات موضوع ماده ۲۲، با کارگران معترض خود برخورد کرده است.
این مقام صنفی کارگری در شیراز با اشاره به وقایع مشابهی که برای کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان اتفاق افتاده است، گفت: به نظر میرسد برخی مدیران واحدهای صنعتی ترجیح میدهند که تا به جای انجام تعهدات قانونی خود و یا مذاکره، با نشان دادن قدرت خود از فعالیتهای صنفی کارگری جلوگیری کنند.
وی بابیان اینکه در کارخانههای فراپاکس و سیمان استهبان پس از اخراج و معرفی کارگران مورد نظر به دستگاه قضایی همه چیز به حالت عادی بازگشته است، افزود: وقتی پای کارگری با شکایت کارفرما در مراجع قضایی غیر از اداره کار باز میشود، زمان زیادی صرف اثبات مجرمیت و بیگناهی کارگر میشود و در این مدت کارگر مورد نظر و خانواده وی با مشکلات بسیار جدی مواجه خواهد بود.