گزارشی از اعدام ۱۱زندانی در زندان قزلحصار کرج
10-اکتبر-2024
گروه خبری: اعدام -
نفس در قفس، چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳؛ سحرگاه روز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳، حکم اعدام دست کم ۱۱ زندانی در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمد.
به گزارش «نفس در قفس»،ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران، سحرگاه روز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳، دستکم ۱۱ زندانی در زندان قزلحصار اعدام شدند.
هویت ۴ تن از این زندانیان محمد عشقی زهی، احمد نارویی، خسروی، کامران سقایی، توسط نفس در قفس احراز شده است.
محمد عشقی زهی و احمد نارویی شهروندان بلوچ، نسبت فامیلی پسرخاله باهم داشتند و هردو به اتهام جرایم مرتبط با «مواد مخدر» باز داشت و به اعدام محکوم شده بودند. آقای خسروی شهروند لر، فرزند باوه بگ پیشتر به اتهام قتل بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. کامران سقایی اهل خرم آباد به اتهام قتل محاکمه و به اعدام محکوم شده بود.
بنا به گزارشهای دیگر یک زن و دو مرد دیگر با هویت آرمان هدایتی و مهدی زارعی در همین روز در زندان قزلحصار اعدام شدند. جزییات این گزارش دست بررسی است.
خبر اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این گزارش توسط منابع رسمی اعلام نشده است.
همزمان حکم اعدام ۴متهم دیگر نیز در همین روز در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمد. به گزارش خبرگزرای رکنا دو مرد به اتهام قتل و دو مرد تبعه افغان نیز به اتهام «تجاوز به عنف» در زندان قزلحصار روز چهارشنبه اعدام شدند.
بنا به این گزارش، یکی از دو مرد متهم به قتل در سال ۱۳۸۶ پدرش را طی یک درگیری خانوادگی به قتل رسانده بود. او ابتدا قصد داشت دختر ۱۰ ساله برادرش را به قتل برساند تا از برادرش انتقام بگیرد، اما در نهایت پدر خود را نیز به قتل رساند. پس از محاکمه و صدور حکم اعدام، این فرد یک بار توانست مهلتی از اولیای دم بگیرد، اما با پایان این مهلت و عدم موفقیت در کسب رضایت، حکم اعدام او اجرا شد.
دومین فرد، مردی بود که در سال ۱۴۰۰ همسایهاش را به دلیل اختلافات شخصی به قتل رسانده و جسد او را سوزانده بود. پس از محاکمه و تلاشهای بینتیجه برای گرفتن رضایت از خانواده مقتول، حکم اعدام او نیز اجرا شد.
خبرگزاری رکنا همچنین بدون اشاره به هویت زندانیان افغانستانی، نوشت که آنها به اتهام تجاوز گروهی به زنی در سال ۱۳۹۸ در غرب تهران محکوم به اعدام شده بودند. این اقدام زمانی صورت گرفت که زن مورد اشاره برای بازدید یک خانه ویلایی به آنجا رفته و مورد تجاوز هفت مرد تبعه افغانستان قرار گرفت. از این گروه، شش نفر به اعدام محکوم شدند که دو نفر هفته گذشته و دو نفر دیگر دیروز اعدام شدند. دو متهم دیگر این پرونده در انتظار اجرای حکم اعدام خود در زندان بسر میبرند.
بر اساس گزارش سالانه آمار لیگ حقوق بشر زندانیان ایران، در سال ۱۴۰۲، دست کم ۸۴۸ شهروند اعدام شدند. از این میزان حکم ۷ نفر در ملاءعام به اجرا درآمد. ۵۷ درصد از اعدامهای صورت گرفته به اتهام جرایم مرتبط با «مواد مخدر» بود.