مرگ مشکوک یک زندانی دیگر در زندان تهران بزرگ؛ تجمع خانواده و بستگان امیرحسین حاتمی مقابل این زندان
26-سپتامبر-2021
گروه خبری: زندانیان -
نفس در قفس، ۴ مهر ۱۴۰۰:با انتشار خبر مرگ یک زندانی براثر شکنجه و ضرب و شتم ماموران در زندان تهران بزرگ، اعضای خانواده و آشنایان این زندانی با تجمع مقابل زندان تهران بزرگ خواستار پاسخگویی مسئولین شدند. روز پنجشنبه ۱ مهر ۱۴۰۰، خبر مرگ مشکوک امیرحسین حاتمی در زندان تهران بزرگ منتشر شده بود.
به گزارش «نفس در قفس»، ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران، روز شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰، اعضای خانواده و آشنایان امیر حسین حاتمی و تعدادی از شهروندان ایلام ضمن تجمع مقابل زندان تهران بزرگ نسبت به مرگ مشکوک او در زندان تهران بزرگ اعتراض کرده و خواستار پاسخگویی مسئولین قوه قضاییه شدند.
بنا به اخبار منتشر شده، امیرحسین حاتمی، ۲۲ ساله فرزند آغلی، ساکن تهران و از اهالی روستای لرنی از توابع بخش شیروان استان ایلام، به دلیل ضرب و شتم ماموران زندان تهران بزرگ کشته شد.
امیرحسین حاتمی در جریان درگیری با یک شهروند بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود. او در یکی از بازارهای تهران کار میکرد.
اعضای خانواده این زندانی اعلام کردهاند که تا زمان پیگری قانونی و اعلام رسمی علت مرگ فرزندشان از تحویلگیری پیکر فرزندشان امتناع خواهند کرد. تجمع کنندگان روز گذشته در مقابل زندان تهران بزرگ با شعار« قوه قضاییه، جوابگو، جوابگو» این خواسته خود را تکرار کردند ولی تاکنون هیچکدام از مسئولین قوه قضاییه واکنشی نسبت به این مرگ مشکوک نداشتند. و فقط روابط عمومی اداره کل زندانهای تهران مدعی تشکیل کمیتهای برای بررسی این موضوع در این زندان شد.
این سازمان مدعی شده است «در صورت احراز خطا بدون هیچ اغماضی با عوامل اعم از پزشک، پاسیار و مراقب برخورد خواهد شد».
مرگ امیرحسین حاتمی دومین مرگ مشکوک در طول ۳ روز اخیر در زندان تهران بزرگ است.
روز سهشنبه ۳۰ شهریورماه نیز شاهین ناصری، یکی از شاهدان شکنجه نوید افکاری در زندان تهران بزرگ به طرز پرابهامی درگذشت. دو روز بعد از انتشار خبر مرگ این زندانی، روابط عمومی اداره کل زندانهای تهران با انتشار اطلاعیهای ضمن تایید مرگ پرابهام شاهین ناصری، بدون ذکر جزییات مدعی شد: «این زندانی با شرایط اورژانسی به بهداری زندان منتقل و در محل بهداری، عملیات احیاء (ماساژ قلبی، تنفس مصنوعی و تزریق اپی نرفین و فیکس IV Line) به مدت ۴۵ دقیقه انجام میگیرد که علی رغم تلاشهای کادر درمان، زندانی مورد اشاره فوت میکند.»