گزارشی از وضعیت بسیار نامساعد ۴۲ زندانی سیاسی تبعید شده به زندان رجایی شهر
23-اکتبر-2022
گروه خبری: زندانیان -
نفس در قفس، ۱ آبان ۱۴۰۱: زندانیان سیاسی که همزمان با آتش سوزی در زندان اوین با ضرب و شتم به زندان رجایی شهر تبعید شدند تا کنون در قرنطینه زندان رجایی شهر در شرایط نامساعد و محروم از امکانات اولیه نگهداری میشوند. این زندانیان روز ۲۴مهر ۱۴۰۱، بعد از ضرب و شتم و با یک دستگاه اتوبوس تحت شرایط امنیتی از زندان اوین به زندان رجاییشهر تبعید شدند.
به گزارش «نفس در قفس»، ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران، ۴۲ تن از زندانیان سیاسی که در روزهای اخیر به زندان رجایی شهر کرج تبعید شدند در شرایط بسیار نامساعد نگهداری میشوند.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر «نفس در قفس» گفت: « این زندانیان سیاسی روز ۲۴ مهرماه بعد از حادثه آتش سوزی و کشتار زندانیان در زندان اوین به زور و با ضرب و شتم به وسیله یک دستگاه اتوبوس تحت شرایط امنیتی و اسکورت به زندان رجایی شهر کرج منتقل شدهاند و از همان روز تا الان در قرنطینه زندان رجایی شهر در شرایط نامساعدی قرار دارند.»
این منبع مطلع افزود: « با گذشت نزدیک یک هفته این زندانیان سیاسی توسط زندان رجایی شهر پذیرش نشدند و از کمترین امکانات حتی کارت تلفن و عابر بانک محرم ماندهاند.»
این منبع در مورد شرایط زندانیان سیاسی گفت: « تعداد زیادی ازاین زندانیان سیاسی که اکنون در قرنطینه زندان رجایی شهر نگهداری می شوند، به دلیل ضرب و شتم نیروهای امنیتی در زندان اوین مجروح شده اند ولی تحت درمان قرار نگرفته و از کمترین امکانات درمانی محروم هستند.»
نگهداری این زندانیان سیاسی در قرنطینه در حالی صورت می گیرد که یک بند مخصوص دارای دوربیهای نظارتی و شرایط امنیتی در این زندان مخصوص زندانیان سیاسی وجود دارد ولی بنا به گزارش های رسیده به «نفس در قفس»، علیرغم تمایل مسئولین زندان رجایی شهر به انتقال این ۴۲ زندانی سیاسی به همین بند، ماموران امنیتی مانع از این کار شدند. طبق این گزارشها نیروهای امنیتی قصد دارند محلی در بند ۵ زندان رجاییشهر که محل نگهداری زندانیان خطرناک و زندانیان زیر حکم اعدام است، به این ۴۲ زندانی سیاسی اختصاص بدهند.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر «نفس در قفس» گفت: « برای زندانیان سیاسی که از زندان اوین منتقل شدهاند، علیرغم اصل تفکیک جرائم، محلی در بند ۵ زندان رجایی شهر بند مربوط به زندانیان با جرائم خشن میباشد و در مجاورت با سویئت های اعدام قرار دارد، در نظر گرفته شده است».
این منبع مطلع در ادامه نسبت به جان این زندانیان سیاسی هشدار داده و ادامه داد : « انتقال به بند ۵ زندان رجاییشهر جان زندانیان سیاسی را تهدید میکند. چرا که زندانیان زیر حکم اعدام برای جلوگیری از اجرای حکم شن حاضر به انجام هرکاری حتی ارتکاب قتل جدید میباشند. از این رو اصرار نهادهای امنیتی و وزارت اطلاعات برای نگهداری زندانیان سیاسی در مجاورت این زندانیان خطرناک هر لحظه امکان درگیری، شورش و حتی آسیبهای جانی را برای زندانیان سیاسی در برخواهد داشت»
لیگ حقوق بشر زندانیان ایران ضمن محکوم کردن شکنجه و ضرب و شتم زندانیان سیاسی، تمامی مراجع و نهادهای حقوق بشری را برای نجات جان زندانیان سیاسی، بخصوص زندانیان سیاسی که در جریان حادثه زندان اوین به شدت مورد ضرب و شتم و بدرفتاری قرار گرفتهاند فرا میخواند. استفاده از شرایطی که به دست خود مقامات جمهوری اسلامی ساخته شده برای اعمال شکنجه و فشار به زندانیان سیاسی محکوم است و جامعه بینالمللی باید نسبت به روش های مختلف مقامات جمهوری اسلامی واکنش قاطع در پیش بگیرند.
شامگاه ۲۳ مهر ۱۴۰۱، با حمله نیروهای امنیتی به بند ۷ زندان اوین و شلیک گلوله و گاز اشک آور، آتش سوری مهیبی در این بند شروع شد و حمله نیروهای امنیتی به زندانیان سیاسی بندهای ۴ و ۸ زندان اوین و بند زنان تا پاسی از شب ادامه داشت. تمرکز حمله روی زندانیان سیاسی بند۸ زندان اوین و زندانیان عادی بند ۷ صورت گرفته بود. بنا به اعلان رسمی حکومت ۴ کشته و ۶ زخمی از زندانیان برجای گذاشته است اما بنا به گزارشهای رسیده تعداد کشته شدگان بیش از ۲۰ نفر میباشد.
ماموران امنیتی تعداد زیادی از زندانیان سیاسی را مجروح و مضروب کرده و ۴۲ تن از آنها را روز یکشنبه ۲۴ مهر به زندان رجاییشهر کرج منتقل کردند. اسامی برخی از آنها عبارتند از:
پویا قبادی، اکبر باقری، میثم دهبانزاده، کسری بنیعامریان، وحید بنیعامریان، لقمان امینپور، حسین کیهانی، علی افخم ابراهیمی، نعمت الله حکیمی، عادل گرجی، پوریا مضروب، یاشار دارالشفا، کاوه دارالشفا، امیرعباس آذرموند، کریم عزیزمحمدی، آرش جوهری، محسن کردمیهن، میثم محمدی و بهروز منتظر.
تعداد زیادی از این زندانیان بسیار مجروح شده و تیر ساچمهای در بدن دارند که بدون مداوا رها شده اند.