نفس در قفس

ارگان خبری لیگ حقوق بشر زندانیان ایران
اخبار

بحران کرونا؛کمبود سرم و توقف در تولید بطری‌های پلاستیکی سرم تزریقی

7-آگوست-2021

گروه خبری: دسته‌بندی نشده -

نفس در قفس، ۱۶ مرداد ۱۴۰۰: در حالی که بعد از گذشت یک سال از بحران کرونا، اکثر کشورها در حال مهار کردن این بیماری از طریق واکسیناسیون عمومی هستند اما شیوع سویه دلتا در ایران بحران فزاینده‌ای را برای مردم ایجاد کرده است.

افزایش چشمگیر مبتلایان و افزایش آمار فوتی ها در روزهای اخیر که بنا به آمار رسمی حکومت، با وجود شبهه‌های زیاد، در هر ۴ دقیقه یک ایرانی از کرونا فوت می‌کند بحران جدیدی را برای مردم رقم زده‌است. بی تدبیر‌ی مقامات جمهوری اسلامی در مهار این بیماری جان هزاران نفر از شهروندان ایران را به کام کرونا کشانده است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت شمار شهرستان‌های با وضعیت قرمز کرونا در ایران به ۳۳۶ شهر افزایش یافته است و درحال حاضر ۸۴ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی و ۲۸ شهرستان در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.
کمبود‌های پزشکی و افزایش میزان مرگ و میر بر اثر کرونا در چهار ماه و نیم اول سال جاری با استناد به آمار سازمان ثبت احوال نشان می‌دهد میزان مرگ و میر در ایران ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
روز گذشته ، ۱۶ مرداد۱۴۰۰، عضو کمیته علمی ستاد کرونا اعلام کرد: «تخت خالی گیر نمی‌آید. ICUها جاندارد. اگر قرار باشد تعطیلی مانند شش روزی باشد که اخیراً تعطیل بود، حتی یک ریال هم ارزش ندارد».

همچنین زالی به بی‌تاثیری دستورات دولتی در مهار این بیماری اذعان کرده و گفت: «در حالی که فشار زیادی بر کادر درمان وارد است و تاب آوری آنها را تحت تاثیر قرار داده است.تعطیلی مؤثر از نظر ما یعنی لاک‌داون و هرنوع تعطیلی غیر از این عملاً اثربخشی ندارد».

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرده است که  خوزستان به مرحله بحران تخت بستری رسید

دکتر عرفان مردانی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود، نوشت: «روند افزایشی بیماران کرونا با چنان سرعتی پیش می‌رود که در فاصله کمتر از سه هفته از آغاز پیک جدید، خوزستان به مرحله بحران تخت بستری رسید. متاسفانه باز هم کادر درمان تنها مانده و هیچ کمکی نمی‌رسد، اگر به سرعت تمام ظرفیت‌ها به میدان نیاید خاکریز درمان به زودی از هم می‌پاشد.»

همچنین تصاویری از قبرستانی در استان کرمان منتشر شده است که نشان دهنده دفن فوت‌شدگان کرونا در گورهای دسته‌جمعی است.

تصاویر دیگری از بیمارن مبتلا به کرونا در تهران و مشهد منتشر شده است نشان میدهد به دلیل نبود جا در بیمارستان‌ها مردم به چمن‌خوابی روی آورده‌اند.

علاوه بر کمبود تخت‌های بیمارستانی، نبود دارو، کندی در سرعت واکسیناسیون و بحران کمبود سرم نیز از جمله مشکلات دیگری است که مردم ایران با آن روبه رو شده‌اند.

سیف‌الرضا شهابی، عضو سابق هیات مدیره انجمن داروسازان به تجارت نیوز گفته است: «مساله اصلی مواد اولیه بسته‌بندی سرم است، ایران مواد اولیه تولید بطری پلاستیکی را وارد می‌کند و چنانچه این وضعیت ادامه داشته باشد و مواد اولیه تولید بطری سرم وارد نشود، در آینده با بحران کمبود سرم در کشور مواجه می‌شویم.»

به دنبال این بحران حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ۱۰ مرداد در نامه‌ای دستور ممنوعیت توزیع سرم تزریقی در داروخانه‌های شهری و توزیع آن فقط در داروخانه‌های بیمارستانی را صادر کرد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو،‌ سه‌شنبه ۱۲ مرداد، مدعی شد وزیر بهداشت دستور خرید فوریتی سرم تزریقی و ورود آن به زنجیره توزیع در اسرع وقت را داده است.

او درباره کمبود سرم تزریقی، گفت: «بحران کبود سرم در ایران به دلیل اصلاح یکی از خطوط تولیدی رخ داده و از مدتی قبل تمهیداتی برای خرید و واردات سرم از کشورها انجام شده بود که متاسفانه با توجه به گرفتاری شدید این کشور در همه‌گیری کووید-۱۹، از خروج این محموله ممانعت شد.»

هادی ابوی، رئیس انجمن صنفی کارکنان داروخانه‌های ایران در مورد بحران کمبود سرم تزریقی و آب مقطر گفت: «دلیل این اتفاق کمبود برق است، دولت برای تامین برق مورد نیاز منازل، برق صنایع را قطع می‌کند».

به گزارش تجارت نیوز، برخی از داروخانه‌داران تهران با تاکید بر کمبود آب مقطر و توقف عمل‌های جراحی به دلیل کبود سرم گزارش داده‌‌اند: «سه ماه است که توزیع سرم به اختلال خورده و به هر داروخانه‌دار تنها یک کارتن سرم تعلق می‌گیرد و در هر کارتن ۲۴ عدد سرم نیم لیتری یا یک کارتن یک لیتری ۱۲ عددی، داده می‌شود.»

محمد علوی، رییس مرکز بهداشت استان خوزستان، از افزایش ۷۷ درصدی میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در این استان خبر داد و گفت که شمار شمار بیماران سرپایی نیز بیش از ۷۰ درصد و موارد بستری حدود ۶۰ درصد افزایش یافته به طوری که اکنون ظرفیت اکثر بیمارستان‌های خوزستان پر شده است

محمد پاکمهر، نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس، با بیان اینکه «مسئولان برای مقابله با کرونا دچار خستگی شدند»، درباره دلیل وضعیت وخیم کرونا در ایران گفت: مسئولان پس از عبور موج چهارم، دچار خستگی و کاهش انگیزه شدند و با عادی‌انگاری، سطح پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را کاهش دادند

زندانیان